Van der Wielen nieuwe voorzitter NOvAA

25/06/2008 13:43

NOVAA

Gert-Jan van der Wielen AA (46) is deze week door de leden gekozen tot voorzitter van de NOvAA (Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten). Hij volgt Dirk ter Harmsel AA op.

In zijn toespraak op de ledenvergadering gaf Gert-Jan van der Wielen een toelichting op de nieuwe beleidsnota van de NOvAA. Belangrijk onderdeel van deze beleidsnota is de keuze om het beroep van openbaar accountant centraal te stellen. Tevens gaf Van der Wielen aan door te gaan met de inspanningen om de instroom in het beroep te vergroten. Ten slotte memoreerde hij de intentie om te komen tot een nauwere samenwerking met het NIVRA.

De Algemene Ledenvergadering van de NOvAA koos Diana Clement AA (43) tot plaatsvervangend voorzitter. Alex van der Meer AA (54) en Henri Spanjers AA (46) werden tot bestuurslid gekozen.

Carel Verdiesen AA werd tijdens de ledenvergadering benoemd tot erelid van de NOvAA. Verdiesen was van 2001 tot 2005 lid van het bestuur van de NOvAA, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Verdiesen was onlangs nog voorzitter van een breed samengestelde commissie die de regelgeving voor accountants die werkzaam zijn in het mkb heeft onderzocht. Sinds 2006 is Verdiesen namens de NOvAA lid van het hoofdbestuur van MKB-Nederland.