Persberichten 25/06 middag

Regio, 25-06-2008

Katwijk Gewonden na aanrijding op N206 De politie heeft op woensdag 25 juni hulp geboden bij een aanrijding op de N206. Rond 10.00 uur botste twee autos tegen elkaar op de Ing. G. Tjalmaweg (N206) ter hoogte van Katwijk.

Een 32 jarige automobiliste uit Katwijk reed in de richting van Leiden toen zij een stuurfout maakte en op de verkeerde weghelft terecht kwam. Zij botste tegen een tegemoetkomende auto aan, bestuurd door een 59 jarige vrouw uit Noordwijk. De Katwijkse raakte bekneld en is door de brandweer uit haar auto geknipt. Vervolgens is zij net als haar 10 jarige zoon, die naast haar in de auto zat, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de tegemoetkomende auto en haar twee passagiers, zijn eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpverlening werd ondersteund met het traumateam dat per helikopter ter plaatse was gekomen. De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. De weg is vanwege het onderzoek en de opruimingsactiviteiten enige tijd in beide richtingen tussen de Wassenaarseweg en de N44 afgesloten geweest.

Leiden Derde verdachte in onderzoek aangehouden De politie heeft een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de steekpartij die op zondag 22 juni plaatsvond op de Surinamestraat. Rond 01.20 uur die nacht werd een 18 jarige Leidenaar met een mes gestoken. De politie kon direct twee verdachten aanhouden, een derde persoon was weggekomen. Deze verdachte, een 16 jarige jongen uit Leiden, is vanochtend aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar de aanleiding van de steekpartij voort.

Bodegraven Getuigen gezocht van insluiping Op vrijdag 6 juni tussen 09.00 uur en 10.00 uur is er vanuit een woning aan de Jan van Hoofstraat een tas weggenomen. Een onbekend persoon is via de achterzijde van de woning binnengeslopen, terwijl de bewoner boven was. De politie is een onderzoek gestart. Tijdens dat onderzoek is gebleken dat er mogelijk een getuige is die een verdacht persoon die ochtend over schuttingen heeft zien klimmen. De politie vraagt deze getuige contact op te nemen met de politie van Bodegraven via 0900-8844 of bij het politiebureau. Andere mensen die iets gezien hebben of weten over de insluipingen worden ook gevraagd contact op te nemen met de politie. Inmiddels is de tas die weggenomen is uit de woning teruggevonden op de Ree in Reeuwijk.

--- einde berichten ---