Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 24 juni 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Weigering verstrekking Gehandicaptenparkeerkaart voor CW bestuurder.
Op grond van het medisch advies van de GGD het verzoek tot verstrekking van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder weigeren.
2 Uitvaartcentrum/crematorium "de Maarhof" te Delfzijl. RvdM
- het ontwerpbesluit en ruimtelijke onderbouwing in het kader van de procedure ex artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ter visie leggen;
- na de tervisielegging eenverklaring van geen bezwaar aanvragen*.

* Indien zienswijzen naar voren worden gebracht wordt het college ­ alvorens de verklaring van geen bewaar wordt aangevraagd- geadviseerd over de wijze waarop met de zienswijzen wordt omgegaan.
* Informatieavond organiseren.
3 Sanering rioolstelsel Over de Gracht en Scheepvaartbuurt, inrichten RvdM Boeremaplein en diverse wegen c.a.
Instemmen met de gebundelde inzet van middelen voor de renovatie van de riolering en het aanleggen van verhardingen c.a. in de wijk Over de Gracht/Scheepvaartbuurt en daartoe de geoormerkte gelden uit het GRP en ISV 2 programma en de middelen uit de voorjaarsnota 2005, nr. B-4 aanwenden.
4 Toekomstvisie "Bakens voor Delfzijl" 2020 RvdM Het besluit van 4 december 2007 intrekken (opdracht inhuren Spankracht) en overgaan tot de financiële afronding van het voorbereidingstraject "Toekomstvisie Bakens voor Delfzijl". 5 Recht van opstal ten behoeve van KPN BV. JB Vestigen van een recht van opstal ten behoeve van KPN BV voor een antennemast en toebehoren aan het Vlotterspad 15Z te Delfzijl. 6 Brief Groningen Seaports d.d. 15 mei 2008 m.b.t. JB Programmaverantwoording 2007 en raambegroting 2009. 1. de programmaverantwoording 2007 en de raambegroting 2009 met de bijbehorende stukken raad ter kennisneming; 2. Groningen Seaports in kennis te stellen van de analyse van de afdeling Financiën van 5 juni 2008 en te vragen voor 1 augustus 2008 op een aantal punten nog met een reactie te komen; 3. de Delfzijlster leden van het Algemeen Bestuur van GSP een afschrift van vorengenoemde analyse toe te zenden. 7 Bouw Brede School c.a. Delfzijl Noord. TvdV Instemmen met het schetsontwerp brede school noord c.a. 8 Project Opstapje 2006-2007 TvdV 1. De kosten van het project Opstapje 2006-2007 groot ad 100.630,-- ten laste te brengen van de reserve Verbreding onderwijskansen;
2. De Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Gemeente Delfzijl (SSPGD) over het bekostigingsbesluit te informeren conform bijgevoegde conceptbrief. 9 Bezwaarschrift Stichting Marenland vaststelling subsidie personele TvdV kosten gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid.

Brief intrekken bezwaarschrift van de Stichting Marenland d.d. 28 mei 2008 voor kennisgeving aannemen.

10 Inhoudelijke jaarrapportage volwasseneneducatie Noord-Groningen TvdV 2007.
De inhoudelijke jaarrapportage volwasseneneducatie voor kennisgeving aannemen.

11 Reactie op brief Etnische Raad d.d. 10 juni jl. inzake huiselijk TvdV geweld en voorpost gezondheidszorg.
Instemmen met voorliggende concept brief naar Etnische Raad. Conceptbrief aanpassen.
12 Oprichten bijzonder bijgebouw dat wordt gebruikt als werk- en/of woonruimte voor invaliden of mindervaliden. Planologische medewerking verlenen aan het oprichten van een bijzonder bijgebouw dat wordt gebruikt als werk- en/of woonruimte voor invaliden of mindervaliden, middels het voeren van een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
13 Intrekken bouwvergunningen 2000-520 en 2004-0067 De bouwvergunningen 2000-520 en 2004-0067 intrekken op grond van artikel 4.1 van de Bouwverordening jo. artikel 59 van de Woningwet. Voortgang bestuursakkoord Eemsdelta
Bespreking van de Motie Bestuursakkoord "Eemsdelta" van de gemeente Eemsmond.
1. Akkoord met aanvullende tekst over landschap 2. Delfzijl tekent het bestuursakkoord

Besluitenlijst 17 juni 2008

Nr. Onderwerp Verantwoordelijk 1 Bezwaarschrift van dhr. Slink (ingediend door Derix en van Dalen RvdM advocaten) tegen het besluit van 13 november 2007 om een verzoek om planschade toe te kennen voor een bedrag van 3000 euro Bezwaar ongegrond verklaren en de bestreden beslissing in stand laten. 2 Vrijstelling en bouwvergunning ex artikel 19 lid 2 WRO voor het RvdM veranderen van een bedrijfspand in een sportschool aan de Sikkel 10 te Delfzijl.
Vrijstelling en bouwvergunning ex artikel 19 lid 2 WRO verlenen voor het veranderen van een bedrijfspand in een sportschool aan de Sikkel 10 te Delfzijl.


---- --