Gemeente Delft

lees- en schrijfcursisten in het zonnetje

Ongeveer 47 volwassen Delftenaren hebben succesvol deelgenomen aan een cursus lezen en schrijven in het kader van het project Doe weer mee! Wethouder Saskia Bolten reikt hen woensdag 25 juni hun certificaat uit. Dat gebeurt om 16.30 uur in Zoetermeer bij het ROC ID College. In totaal hebben 150 mensen uit de gehele regio Haaglanden een diploma gehaald.

Nog altijd heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking moeite met lezen en schrijven. In de regio Haaglanden zijn zo n 60.000 geboren en getogen Nederlanders laaggeletterd. Het gaat hierbij om zowel jonge als oudere mensen. Jaarlijks hebben ongeveer 600 mensen in Haaglanden de moed om daar wat aan te doen. Zij gaan opnieuw naar school om beter te leren lezen en schrijven.

Behalve moed is daar ook doorzettingsvermogen voor nodig, want het valt niet altijd mee om op latere leeftijd of naast je werk naar school te gaan. Bovendien hebben nogal wat mensen slechte ervaringen met hun school van vroeger.

Alle gemeenten in de regio Haaglanden werken samen om laaggeletterden te stimuleren terug naar school te gaan. De jaarlijkse uitreiking vindt plaats in het kader van de regionale campagne 'Doe weer mee!', een samenwerking tussen de gemeenten in de regio Haaglanden, het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Haaglanden, provincie Zuid-Holland en de drie ROC's.