PvdA Rotterdam


Speakers Corner klaar voor gebruik

Wo 25 Jun 2008 - redactie

Na de feestelijke openingsceremonie met Dagelijks Bestuurder Lucas de Boer en stadsdichter Joop van den Bos, is het even stil geweest rondom de Speakers Corner. Maar hierin gaat verandering komen! Tenminste, als het aan deelraadslid Cees van den Heuvel ligt.

Op initiatief van de PvdA-fractie heeft de deelraad van Kralingen-Crooswijk halverwege 2007 het Dagelijks Bestuur de opdracht gegeven om aan het begin van de wandelpromenade van het Kralingse Bos een Speakers Corner te realiseren. Dit is inmiddels gebeurd en de steen der welsprekendheid ligt helemaal klaar om deze zomer in gebruik te worden genomen.

Als u, in de traditie van de sprekers in Hyde Park, uw hart wilt laten spreken, neem dan plaats op de steen! Praat met omstanders over onderwerpen die u bezighouden. Laat een ieder horen wat u vindt van de plaatselijke politiek, het hondenbeleid of de invoering van de nieuwe parkeertijden door wethouder Baljeu. Trakteer argeloze voorbijgangers op zelfgeschreven poëzie. Alles is mogelijk om van de Speakers Corner een groot succes te maken. U vindt de steen aan het begin van de wandelpromenade, net voorbij de molens, langs de oever van de Kralingse Plas.