John Brosens winnaar schrijfwedstrijd Lecticus Luisterboeken


Manuscript "Donna Deletia, wegtoverheks" uitgegeven als luisterboek

RIJSWIJK, 20080606 -- Vandaag is de prijswinnaar bekendgemaakt van de Lecticus Schrijfwedstrijd. De jury koos, onder voorzitterschap van auteur René Appel, het jeugdboek `Donna Deletia, wegtoverheks' van John Brosens uit Barendrecht tot het beste van de 47 ingezonden manuscripten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Dedicon-vestiging in Rijswijk (ZH) ontving Brosens zijn prijs van juryvoorzitter René Appel. Zijn manuscript wordt gratis als luisterboek geproduceerd en is vanaf de Week van het Luisterboek, van 25 juni tot 6 juli, onder andere te downloaden in de luisterwinkel van Lecticus (www.lecticus.nl).

De jury was aangenaam verrast door de hoeveelheid inzendingen. De hoge kwaliteit van de manuscripten maakte de keuze niet gemakkelijk. Manuscripten werden beoordeeld op inhoud, stijl, structuur en relevantie van informatie. Op basis van deze criteria oordeelde de jury unaniem dat `Donna Deletia, wegtoverheks' het beste manuscript was.

In `Donna Deletia, wegtoverheks' begint voor de twaalfjarige Donna een spannend avontuur met de komst van tante Margot uit Suriname. Samen ontdekken ze dat Donna bijzondere krachten bezit. Hiermee weet ze zich bijvoorbeeld te bevrijden van een pesterig kind op school. Op een dag gaat het mis: Donna laat haar vader verdwijnen naar Suriname. Het kost heel wat moeite om hem weer op de goede plaats terug te krijgen.

De jury omschrijft het manuscript in haar rapport als: "Een goed geschreven jeugdboek met een verhaallijn waar je gemakkelijk in meegaat. De structuur van het verhaal past zeer goed bij de inhoud." Auteur John Brosens reageert enthousiast: "Ik heb een magisch verhaal geschreven. En van magie weet je dat het nooit werkelijkheid wordt. Maar deze keer is dat voor mij wel gebeurd."

Lecticus is distributeur van luisteruitgaven en 100% dochter van Dedicon, de grootste producent van aangepaste leesvormen voor mensen met een leeshandicap. Lecticus is in januari 2007 opgericht. Op www.lecticus.nl kan iedereen luisterboeken downloaden en deze via de computer, MP3-speler of iPod beluisteren. Daarnaast zijn ook luisterboeken op cd en op de speciale Lecticus Luisterspeler verkrijgbaar.





Lecticus Luisterboeken