Hanzehogeschool Groningen kiest voor Ictopus Dynamics Solutions


Invoer Microsoft Dynamics AX voor optimalisatie financiële, personeels- en salarisadministratie

EINDHOVEN/GRONINGEN, 20080625 -- De Hanzehogeschool Groningen heeft na afronding van een Europese openbare aanbesteding van het domein Personeel en Financieel gekozen voor Ictopus Dynamics Solutions. De specialist in het implementeren van Microsoft Dynamics AX in de educatieve sector gaat de systeemondersteuning van de financiële, personeels- en salarisadministratie van de hogeschool realiseren. Zij zet hiervoor de ERP-oplossing Microsoft Dynamics AX zodanig in dat de hogeschool medio 2009 over een toekomstvast, geïntegreerd systeem beschikt dat zich onderscheidt door gebruiksvriendelijkheid, kostenbesparing en efficiëntie.

Probleemstelling aanbesteding
De bedrijfsprocesondersteunende ICT-systemen t.b.v. de financiële, personeels- en salarisadministratie van Hanzehogeschool Groningen zijn meer dan tien jaar oud en voldoen niet meer qua functionaliteit. Ook zijn het gesloten systemen en is gegevensuitwisseling een lastige zaak met veel maatwerkkoppelingen. In een studie (2007) is een nieuwe architectuur ontworpen. Als gevolg hiervan besloot de hogeschool een Europese openbare aanbesteding te starten voor de percelen Financieel en Personeel. De prijs en kwaliteit van de aanbieders vormden hierbij de beslissingscriteria.

Drie-in-één en unieke koppeling met CASO
De keuze viel op Ictopus Dynamics Solutions. Zij biedt de hogeschool een zogenaamd combinatieperceel (i.p.v. `losse' percelen) dat voorziet in de drie deelgebieden/administraties: Financieel, Personeel en Salaris. Het pakket behelst HRM-processen met salarisadministratie gekoppeld aan de financiële omgeving. Daarnaast biedt Ictopus met haar zelfontwikkelende add-on EduSAL een unieke koppeling tussen Microsoft Dynamics Solutions en CASO. De consultants van Ictopus realiseren een toekomstvaste, geïntegreerde oplossing die zich onderscheidt door gebruiksvriendelijkheid, kostenbesparing en efficiëntie. Bijkomende voordelen zijn de eenmalige gegevensinvoer en de aanwezigheid van salarisverwerking en realtime zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden. Dit levert Hanzehogeschool Groningen forse besparingen op wat betreft de kosten voor beheer en onderhoud en directe proceswinst: door directe koppeling wordt er vanaf het eerste moment sneller en effectiever gewerkt met een begrijpelijke en gebruiksvriendelijke ERP-oplossing.

Economisch Meest Voordelige Inschrijving]
De Hanzehogeschool Groningen heeft de aanbesteding uitgevoerd met scherpe randvoorwaarden op het gebied van integraliteit en open architectuur. De gevraagde functionaliteit op HRM-gebied betrof minimaal de huidige HBO te ondersteunen alsmede belangrijke processen zoals verlof, verzuim, (poortwachter), inzetplanning en selfservice voor medewerkers. Op FEZ-gebied wil de Hanzehogeschool Groningen toe naar een sterke vergroting van de efficiency door bestellen en factuurafhandeling op elektronisch niveau te brengen. Dit zal de papierstroom reduceren en doorlooptijden verkorten. De geboden functionaliteit van Microsoft Dynamics AX in samenhang met een aantal add-ons en Edusal van Ictopus Dynamics Solutions behaalde volgens de transparante criteria van de Europese aanbesteding de beste score (Economisch Meest Voordelige Inschrijving).

De planning is om de invoering gefaseerd uit te voeren waarbij de basis-implementatie in december 2008 wordt afgerond en de uitrol van aanvullende functionaliteiten medio 2009.

Ictopus realiseerde eerder succesvol de implementatie van Microsoft Dynamics AX en de koppeling hiervan met CASO voor Hogeschool Zuyd in de Euregio Maas-Rijn.

- einde persbericht -

Over Hanzehogeschool Groningen
De Hanzehogeschool Groningen leidt ondernemende, maatschappelijk verantwoordelijke en internationaal georiënteerde professionals op en draagt bij aan de kenniscirculatie in Noord-Nederland. De Hanzehogeschool Groningen telt ruim 23.000 studenten en circa 2.600 personeelsleden en heeft vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam. De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland, zij viert in 2008 haar 210-jarig bestaan. De hogeschool ontwikkelt zich met ruim 25 lectoraten tot kennisinstelling voor toegepast onderzoek in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en non-profit instellingen. Het onderwijsaanbod van de Hanzehogeschool Groningen omvat 70 bacheloropleidingen, 4 programma's voor Associate degree en 13 masteropleidingen. Er zijn zowel Nederlands-, als Duits- en Engelstalige opleidingen. Jaarlijks maken zo'n 1.500 cursisten uit het bedrijfsleven gebuik van het contractonderwijs bij HanzeConnect, de zakelijke dienstverlener van de hogeschool.

Over Ictopus Dynamics Solutions
Ictopus Dynamics Solutions (IDS) is onderdeel van Ictopus BV. Zij heeft zich met Microsoft Dynamics Ax gespecialiseerd in de educatieve sector en beschikt over een rijk pakket aan functionaliteit om de back-office van onderwijsinstellingen te ondersteunen. Financieel Beheer, Inkoopmanagement en Facilitair Beheer zijn hiervan voorbeelden. Tevens beschikt Microsoft Dynamics Ax over zeer sterke HRM-functionaliteiten die middels een add-on van IDS (EduSAL) gekoppeld kunnen worden met CASO. IDS heeft geïnvesteerd in de onderwijsmarkt, wat blijkt uit de ontwikkeling van specifieke ad-ons. De genoemde EduSAL-koppeling met CASO, de koppeling met Osiris en de Academy Module voor de ondersteuning van commerciële onderwijsactiviteiten zijn hiervan het bewijs. Daarnaast kent IDS een gericht programma als het gaat om het opleiden en bijscholen van haar medewerkers in onderwijsspecifieke zaken.

Over Ictopus BV
Ictopus stelt organisaties in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het duurzaam optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van ERP-oplossingen van SAP en Microsoft en door het ontwikkelen van menselijk kapitaal; hun medewerkers. Hierbij vormen onze medewerkers de belangrijkste sleutel tot succes. Zij spreken de taal van de klant, begrijpen zijn vraagstukken en leveren maatwerkoplossingen. Daarbij kunnen zij rekenen op de knowhow van de grote kennisorganisatie die Ictopus is. Wij werken vanuit een permanente leerhouding en de wil om succesvol te zijn, met voldoende focus en respect voor het individu. Ictopus BV werd in 1996 opgericht en is als landelijke dienstverlener met meer dan 180 specialisten actief als aanbieder van ERP-oplossingen en bedrijfsopleidingen voor organisaties van elk formaat. Onze medewerkers zijn verdeeld over de business-units: Ictopus SAP Solutions, Ictopus Dynamics Solutions en Ictopus Academy. Opdrachtgevers zijn onder meer Philips, Essent, GTI, Flora Holland, Solland Sollar, Fagro, Sabic Europe en DSM. Ictopus heeft vestigingen in Eindhoven, Elsloo en Woerden.





Ingezonden persbericht