Provincie Groningen

21 juli gestremd Aansluiting Ring West met Ring Noord van 26 juni tot 21 juli gestremd 17 juni 2008

Vanaf 16 juni tot 21 juli vinden er werkzaamheden plaats voor de aanpassing van de aansluiting van de Westelijke Ringweg met de Noordelijke Ringweg. Vanaf donderdagavond 26 juni moet het verkeer vanaf Ring Noord richting Ring West (komende vanuit de richting Eemshaven) en vanaf Ring West richting Zuidhorn (toerit naar de Friesestraatweg) rekening houden met omleidingsroutes.

Het verkeer op de Noordelijke Ringweg wordt omgeleid via de nieuwe rotonde Reitdiep. Het verkeer op de Westelijke Ringweg wordt omgeleid via Zernike.

Reconstructie Reitdiepplein
De werkzaamheden aan de aansluitingen Ringweg Noord/West vinden plaats in het kader van de reconstructie van het knooppunt Reitdiepplein. De werkzaamheden omvatten het aanpassen van de aansluitingen, zodat de bochten gelijkmatiger verlopen. Voorafgaand aan 26 juni vinden er nog enkele voorbereidende werkzaamheden plaats zoals:

Periode 16 juni- 25 juni
In de periode 16 juni t/m 25 juni vinden werkzaamheden grotendeels `buiten het verkeer' plaats. Het verkeer ondervindt hier nagenoeg geen hinder van.

Nacht van 25 op 26 juni
In de nacht van woensdag 25 juni op donderdag 26 juni wordt de afrit vanaf de Noordelijke Ringweg naar de Westelijke Ringweg en de oprit vanaf de Westelijke Ringweg naar de Friesestraatweg richting Zuidhorn gestremd. Het verkeer wordt dan omgeleid via Zernike en de ovonde Reitdiep.
Donderdagochtend 26 juni 6.00 uur wordt de aansluiting weer opengesteld voor het verkeer. Er vinden dan werkzaamheden buiten het verkeer plaats. Het verkeer zal hier lichte hinder van ondervinden.

Nachten van 1 op 2 juli en van 2 op 3 juli
Op dinsdagnacht 1 juli en woensdagnacht 2 juli, beiden tussen 19.00 uur en 6.00 uur vinden werkzaamheden plaats op de Westelijke Ringweg op het gedeelte Edelsteenlaan-Hogeweg. Het weggedeelte wordt gestremd en het verkeer wordt omgeleid via Paddepoel en Zernike.

Kijk voor meer informatie op www.ringgroningen.nl.

17 juni 2008