Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Elspeet / Vierhouten - viertal verdacht van illegale      |
|     |stort,   besmeuren wegdek en vernieling                   |
De politie van het team Nunspeet heeft een onderzoek afgesloten waarbij vier jongeren uit Elspeet worden verdacht van het illegaal storten van oude onderdelen van sloopauto's, het besmeuren van een bedrijfsgebouw met verf en het beschadigen van een prullenbak en een zitbank. Ook werden op meerdere plaatsen met verf beledigende teksten op het wegdek aangebracht.

Het viertal pleegde de feiten in wisselende samenstelling. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt. De kosten van het schoonmaken en opruimen van de illegale stort zal op de betrokkenen worden verhaald.

De politie kwam de jonge mannen, in de leeftijd van 18, 19,19 en 20 jaar oud, op het spoor, na een onderzoek naar het dumpen van oude auto-onderdelen in het bosgebied van Elspeet en Vierhouten. Zij hebben zich na ontbieding op het politiebureau gemeld.

Kladden met verf
Uit dit onderzoek bleek dat men eind december 2007 het gebouw van de VVV in Elspeet hadden besmeurd met verf en ook een zitbank, een prullenbak en het wegdek bij het gebouw werd met verf beschadigd. In april van dit jaar werden op het wegdek van de Elspeterweg en de Vierhouterweg in Vierhouten en de Jhr. Dr C J Sandbergweg in Ermelo met verf beledigenden teksten aangebracht gericht tegen de politie en de wijkagent.

Auto-onderdelen gedumpt
Begin mei jl. werd in het bosgebied in Elspeet, tussen de Kempersweg en de Hooiweg oude auto-onderdelen achtergelaten. Op dezelfde dag werden ook in een bosgebied in Vierhouten, aan een zijweg van de Tongerenseweg nabij het Hendrik Mouweveld, illegale oude auto-onderdelen gestort. De kosten die gemaakt zijn voor het opruimen van het afval en het schoonmaken van het wegdek, het bedrijfsgebouw en straatmeubilair worden op de betrokkenen verhaald.

Het proces-verbaal is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

Einde bericht
-----------------------
telefoon 055- 5486052


---- --