Gemeente Boxtel
Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2006, herziening 2008

Burgemeester en wethouders zijn van plan een bestemmingsplan in procedure te brengen dat voorziet in de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2006.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Omdat op 19 juni 2007 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gedeeltelijk goedkeuring hebben onthouden aan het bestemmingsplan Buitengebied 2006, dient het plan in die gedeelten te worden herzien. Ook wil het College van Burgemeester en Wethouders zelf een aantal wijzigingen aanbrengen.

De herziening heeft onder meer betrekking op: * de bonusregeling extra bijgebouwen en algemene sloopregelgeving; * agrarische bouwpercelen wat betreft situering en omvang; * de lijst van beeldbepalende elementen die behoort tot de bijlagen; * het aanlegvergunningstelsel geldend voor verscheidene gebiedsbestemmingen; * de mogelijkheden binnen een bebouwingscluster/ versterkingspatroon gehuchten; * de algemene vrijstellingsbevoegdheid voor de inhoud van woningen; * de mogelijkheden voor een tweede bedrijfswoning.

Daarnaast bestaat de herziening ook uit diverse andere wijzigingen die misschien ook voor u van belang zijn.

Inspraak Op grond van de inspraakverordening ligt het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2006, herziening 2008 van maandag 30 juni 2008 tot en met maandag 25 augustus 2008 voor iedereen ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.30 uur. Wie niet in de gelegenheid is om tijdens de openingsuren het bestemmingsplan in te zien, kan telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 655891.

Reacties Ingezetenen en belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen tot en met 25 augustus 2008 schriftelijk of mondeling reacties kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. De gemeente maakt van de ingekomen reacties een verslag. De insprekers krijgen een exemplaar van dit verslag. De inspraakreacties worden betrokken bij de verdere procedure voor de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied.

26-06-2008
---