Gemeente Haren

Besluiten 23 juni 2008

Raadsvergadering

26/06/2008

Op maandag 23 juni 2008 heeft de gemeenteraad vergaderd. Hieronder vindt u de besluiten die in deze vergaderingen zijn genomen.

Oplegnotitie WMO

De raad heeft besloten in te stemmen met de missie, visie en strategie van het lokale WMO beleid, met toevoeging van tekst uit onderstaande aangenomen motie en amendement.

Amendement:
De gemeente Haren gaat uit van de eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid van mensen. In het gemeentelijk beleid zal het stimuleren van deze eigen kracht van mens en samenleving uitgangspunt zijn. Dit uitgangspunt wordt uitgewerkt op alle niveaus: in de relatie tussen overheid en burgers en in de uitwerking en uitvoering van het beleid op verschillende terreinen. In het WMO beleid vindt het zijn vertaling bijvoorbeeld in een jeugdbeleid gericht op de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot zelfstandige en medeverantwoordelijke burgers; in een dorps- en wijkbeleid gericht op betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van burgers. Wanneer van eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid om wat voor reden geen sprake meer kan zijn is een vangnet nodig waarbij kennen en gekend worden, zorgt voor verbinding, signalering en steun.

Motie:
Jaarlijks een afzonderlijke evaluatie van de activiteiten in het kader van de WMO te maken en deze aan de raad te presenteren. Direct in het verlengde van deze evaluatie eveneens een afzonderlijk WMO werkplan te presenteren van de activiteiten voor het komende jaar, inclusief een begroting per presentatieveld. Bedoelde evaluatie, werkplan en begroting uiterlijk voor 1 juli van elk jaar aan de raad ter vaststelling voor te leggen.

Informatiebeleidsplan
De raad heeft besloten het voorstel voor kennisgeving aan te nemen de financiële gevolgen te betrekken bij de behandeling van de BouwStenenBrief.

BouwStenenBrief 2008
De raad heeft besloten de kaders voor de uitwerking van de Begroting 2009 en de Meerjarenbegroting 2010-2013, zoals opgenomen in de bijgaande BouwStenenBrief 2009, vast te stellen.

Nota Reserves en Voorzieningen 2008
De raad heeft besloten kennis te nemen van de nota Reserves en Voorzieningen 2008 en de wijzigingen daarin (ten opzichte van de nota Reserves en Voorzieningen 2007) vast te stellen.

Opheffing van obs De Linde en omvorming obs De Linde tot nevenvestiging van obs Brinkschool
De raad heeft besloten tot opheffing van obs De Linde en het omvormen van obs De Linde tot nevenvestiging van obs Brinkschool per 1 augustus 2008.

Wijziging gemeenschappelijke Regeling H&OG
De raad heeft besloten de gemeenschappelijke regeling Hulpverlening en Openbare Gezondheidszorg Groningen van 1 juli 1997 te wijzigen overeenkomstig het bij brief van 6 augustus 2007 voorgelegde voorstel van het algemeen bestuur van de regeling.

Raadsvoorstel bestuurlijke vernieuwing
De raad heeft besloten:

1. Het protocol communicatie van het college van burgemeester en wethouders met de gemeenteraad met een wijziging vast te stellen
2. Een presidium in te stellen en de volgende drie leden hierin te benoemen:
a. Gea van der Vliet-Garming
b. Jan Kooi
c. Jos Stroomer

De raad heeft besloten onderstaande stukken voor kennisgeving aan te nemen:

* Brief over de vormgeving Veiligheidsregio
* Ontwerpbegrotingsstukken H&OG regeling 2009, Jaarrekeningstukken H&OG regeling 2007 en brief over de Veiligheidsregio.