CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fnieuws%2fvan+gennip+kortenhorst.JPG& tabid=157&mid=1006&language=nl-NL] 26 juni 2008 - Persbericht
-
Van Gennip en Kortenhorst keren terug naar bedrijfsleven

CDA-Kamerleden Karien van Gennip en Roland Kortenhorst zullen in september van dit jaar hun lidmaatschap van de Tweede Kamer opgeven.

Oud-staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip wordt directeur Europese en Internationale Zaken bij ING. Roland Kortenhorst maakt ook de overstap naar het bedrijfsleven. Hij begint een eigen kleinschalig luchtvaartbedrijf. Beide Kamerleden waren al actief in het bedrijfsleven voordat ze de politiek in gingen en keren nu dus terug naar het bedrijfsleven.

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel vindt het jammer dat de twee Kamerleden hebben besloten de kamer te verlaten. âWe zullen hun keus om terug te keren naar het bedrijfsleven moeten respecteren, maar we zullen hun jarenlange ervaring in de politiek zeer missen. Ik heb beiden de afgelopen zes jaar leren kennen als gepassioneerde politici met een groot hart voor het bedrijfsleven. Zij keren daar nu naar terug. Daar waar zij zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de brug van politiek naar bedrijfsleven te slaan, heb ik er veel vertrouwen in dat zij vanuit hun nieuwe plaats in het bedrijfsleven de brug naar de politiek zullen slaan.â

Van Gennip en Kortenhorst zullen dit najaar worden opgevolgd door Sabine Uitslag en Ine Aasted Madsen. Beiden zijn op dit moment al tijdelijk Kamerlid, doordat zij Mirjam Sterk en Nicolien van Vroonhoven hebben vervangen tijdens hun zwangerschap.
---