Gemeente Dronten


Buurtschouw Bloemenwijk A, B en C 24 juni 2008

Op dinsdag 24 juni heeft wijkteam Swifterbant een buurtschouw gehouden in De Bloemenwijk A, B en C in Swifterbant. Bewoners, raadsleden en de leden van het wijkteam van Swifterbant hebben een ronde gemaakt.

Parkeerproblematiek

O.a. in de Hondsdraf is er sprake van parkeeroverlast. Wijkteam Swifterbant wil alle bewoners erop wijzen dat er in hun koopcontract staat dat er minstens 1 auto op het eigen terrein geparkeerd moet worden. In geval van nood bent u niet bereikbaar voor de hulpdiensten. Diverse autos staan voor de paaltjes in de Hondsdraf geparkeerd die te allen tijde verwijderd moeten kunnen worden in geval van een calamiteit. Het wijkteam wijst u erop gebruik te maken van uw eigen parkeerplaats en de doorgangen niet te belemmeren.

Ook bij u in de buurt: 30 km per uur!

Tijdens de schouw kwam weer naar voren dat ook het verkeer een onveilige situatie is in de leefomgeving. In de Kamperfoelielaan wordt het verkeersveiligheidsteam ingezet om de snelheid te meten. De verkeersproblemen zijn uitgezet bij de verkeersdeskundige van de Gemeente Dronten. Denk eens na over uw eigen rijgedrag: vermindert u ook snelheid in een woonwijk, bij het zien van spelende kinderen of overstekende ouderen? Niet alleen jonge kinderen maar ook ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Verkeersremmende maatregelen zijn niet altijd afdoende, u als verkeersdeelnemer heeft ook uw eigen verantwoordelijkheid. Hebt u nog vragen, klachten en/of problemen op het gebied van verkeerszaken en verkeersveiligheid mail dan naar verkeer@dronten.nl. Er is tevens een telefonisch spreekuur op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur, telefoonnummer (0321) 388 327.

Hondenpoep

Wijkteam Swifterbant wil ook de aandacht van de bewoners vragen voor het honden- en kattenpoep probleem. Honden mogen niet loslopen en hun uitwerpselen achterlaten; uitzondering hierop zijn door de gemeente aangewezen gebieden waar dat wel mag. In uw wijkpost zijn uitlaatkaartjes en hondenpoepzakjes gratis af te halen. De medewerking van hondenbezitters bepaalt uiteindelijk het resultaat om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als uw hond poept op plaatsen waar mensen lopen, ruimt u dit dan a.u.b. op. Uiteraard zijn speelterreinen verboden voor honden (ook als er geen bord staat). Aan het kattenpoep probleem kan de gemeente helaas niets veranderen hiervoor is geen wettelijk beleid. Voor meer informatie kunt u iedere werkdag bellen tussen 08.30 en 09.30 uur met telefoonnummer (0321) 388 321 afdeling Milieu van de gemeente Dronten.

Onderhoud groen

De wijkbeheerder Freek van de Graaf zal met zijn team onderhoud plegen aan het groen wat is aangegeven door de buurtbewoners. Zelf kan men ook een bijdrage leveren door de stoep voor uw woning onkruid vrij te houden en indien nodig overhangend groen te verwijderen. De wijkbeheerder heeft iedere donderdag van 09.00 tot 10.00 uur spreekuur in de wijkpost.

Speeltuinen

Tevens kwam ook tijdens deze schouw het speeltuinbeleid ter sprake. OBB ingenieursbureau heeft een speelruimteplan opgesteld in samenwerking met kinderen van basisscholen, jeugdwerkers en de gemeente. De resultaten van dit onderzoek geven een beeld van welke speelmogelijkheden voor de kinderen belangrijk zijn. Dit is weer van belang bij het herinrichten, verplaatsen, nieuw aanleggen en eventueel verwijderen van speelruimte. Nadere informatie over het speelruimteplan kunt u krijgen bij gemeente Dronten, mevrouw S. de Groot telefoonnummer (0321) 388 465.

Hebt u ideeën, wenst u informatie dan kunt u altijd langs komen op de wijkpost in Dorpshuis De Steiger. Zij zijn iedere dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden en spreekuren.

Telefoon: (0321) 323 701
E-mail: wijkpost.swifterbant@versatel.nl

Voor meldingen openbare ruimte: meldbox420@dronten.nl. (Tijdens de zomervakantie is de wijkpost gesloten en kunt u voor meldingen openbare ruimte bellen met (0321) 388 420).

Publicatiedatum 26 juni 2008