Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 26 juni 2008

Harald Benink benoemd tot hoogleraar Banking and finance in Tilburg

Benink tevens vice-decaan Internationalisering economische faculteit

Harald Benink wordt met ingang van 1 juli 2008 benoemd tot hoogleraar Banking and finance en vice-decaan Internationalisering bij de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. De leerstoel van Benink is ondergebracht bij het departement Algemene Economie. Benink wordt tevens lid van het nieuwe European Banking Center, dat een leidend Europees centrum beoogt te zijn voor onderzoek en beleid aangaande bankwezen, financiële stabiliteit en regelgeving en toezicht van financiële markten en instellingen.

Als vice-decaan Internationalisering zal Benink lid worden van het Management Team van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Hij wordt verantwoordelijk voor de herstructurering van het aanbod van de internationale onderwijsprogramma's. Tevens zal hij de relaties van de faculteit met buitenlandse economische faculteiten en business schools uitbouwen, zowel op het gebied van studentenuitwisseling als 'dual degree' programma's.

Gedurende de afgelopen 8,5 jaar is Benink als hoogleraar Finance verbonden geweest aan de Rotterdam School of Management (RSM) / Faculteit Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit. In het kader van zijn onderzoeksagenda heeft hij grote internationale zichtbaarheid verworven in het actuele debat over financiële regelgeving en toezicht, door middel van wetenschappelijke publicaties en bijdragen aan de internationale financiële pers (zoals de Financial Times). Ook was hij betrokken bij het opzetten van internationale netwerken van prominente hoogleraren (zogeheten Shadow Financial Regulatory Committees), die beleidsadviezen geven op het gebied van financiële regelgeving en toezicht. Deze netwerken zijn er in Europa, Latijns-Amerika, Azië en Australië / Nieuw-Zeeland. Aan de RSM is Benink tevens als Founding Dean verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het bachelor- en masterprogramma International Business Administration, een programma dat zich kenmerkt door een internationale studentenpopulatie afkomstig uit zo'n 75 landen. Gedurende het afgelopen jaar was hij een van de twee statutair directeuren van de Rotterdam School of Management BV met een bijzondere verantwoordelijkheid voor executive education programma's.