Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer
---
Datum Bijlage(n) 26 juni 2008 1 Ons kenmerk Uw kenmerk VenW/DGP-2008/6467 - Onderwerp
ABvM: Aanbieding rapport Departementale Auditdiensten over de Basisrapportage

Geachte voorzitter,

Op 30 mei jongstleden heb ik uw Kamer de Basisrapportage Anders Betalen voor Mobiliteit (AbvM) aangeboden. In de Regeling Grote Projecten is aangegeven dat de Basisrapportage vergezelt dient te gaan van een accountantsrapport.

De Departementale Auditdiensten van de Ministeries van Verkeer en Waterstaat en Financiën hebben daartoe een audit uitgevoerd. Hun bevindingen zijn vastgelegd in bijgevoegde rapportage die ik u hierbij namens deze diensten aanbied. De audit heeft geresulteerd in de volgende algemene bevinding: "In deze fase kan het project nog niet volledig voldoen aan alle vereisten volgens het normatief kader. Het project ABvM bevindt zich in de voorbereidingsfase en bevat inherent daaraan nog grote onzekerheden."

Het partieel uitvoeringsbesluit dat ik binnenkort aan uw Kamer toestuur markeert de overgang van het project naar de uitvoeringsfase. Ter voorbereiding op deze faseovergang werk ik de projectbeheersing verder uit zodat deze voldoet aan het normatief kader en de eisen die gesteld kunnen worden aan een project in de uitvoeringsfase. Het resultaat leg ik vast in een geactualiseerde versie van de Basisrapportage voor de uitvoeringsfase, die ik rond de jaarwisseling aan u denk te kunnen toesturen.

Hoogachtend,
DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Camiel Eurlings
Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)