GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T (embargo tot 26 juni 16:00 uur)

Opstelten krijgt groen lintje

Rotterdam, 26 juni 2008

Burgemeester Ivo Opstelten krijgt vandaag uit handen van GroenLinks-raadslid Arno Bonte een groen lintje voor zijn bijdrage aan CO2-reductie. Ook Jeanne van de Velden van de Bomenridders en Mohamed Hacene van het Rotterdams Milieucentrum zullen een groen lintje ontvangen. Dit is het eerste jaar dat GroenLinks groene lintjes uitreikt aan Rotterdammers die zich in bijzondere mate hebben ingezet voor het vergroenen van de stad.

Ivo Opstelten verdient het groene lintje volgens Bonte voor zijn inzet voor het Rotterdam Climate Initiative. Opstelten heeft zich persoonlijk hardgemaakt voor de doelstelling om tot 2025 de uitstoot van CO2 in Rotterdam te halveren. Ik heb hem in de afgelopen twee jaar zien veranderen van een liberale burgemeester in een groene burgemeester.

Jeanne van der Velden krijgt haar lintje voor haar jarenlange strijd met de Bomenridders voor het behoud van zo veel mogelijk bomen in Rotterdam en de zoektocht naar alternatieven voor het kappen van bomen. Ze was haar tijd ver vooruit; nu pas beginnen politici en beleidsmakers te beseffen hoe belangrijk groen is voor een aantrekkelijke leefomgeving. Dat is mede de verdienste van Jeanne van der Velden .

Mohamed Hacene krijgt zijn lintje voor het betrekken van jongeren bij milieuinitiatieven. De medewerker van het Rotterdams Milieucentrum slaagde er in de afgelopen jaren in duizenden jongeren op een laagdrempelige manier bij onderwerpen als klimaatbeleid en luchtkwaliteit te betrekken. Dat is een prestatie van formaat , stelt Bonte. Mohamed is een jongen van de achtergrond. Hij verdient het om voor zijn werk in de schijnwerpers gezet te worden.


---