Ingezonden persbericht


Albelli lanceert nieuwe photo book creator met MijnAlbum.nl

Samenwerking tussen aanbieder persoonlijke fotoboeken en grootste online foto-gallery

Amsterdam, 26 juni 2008 â¤* Albelli lanceert de photo book creator voor de website van MijnAlbum.nl. Op deze site kunnen gebruikers foto's delen met vrienden en familie. Met de photo book creator kan iedereen met de foto's uit zijn online fotogallery van MijnAlbum.nl een fotoboek maken. Desgewenst is het ook mogelijk foto's van een pc of Mac toe te voegen. Het zelf samengestelde fotoboek wordt binnen vijf werkdagen thuisbezorgd. Albelli is het nieuwe internationale consumentenmerk van Albumprinter.nl.

De photo book creator van albelli combineert de voordelen van een desktopapplicatie met het gebruiksgemak en de snelheid van een webapplicatie. De software is gebouwd met behulp van Adobe Flex 3, het open source Flex-platform voor de ontwikkeling van RIA's (Rich Internet Applications) en draait in Adobe AIR. Dat zorgt voor een snelle installatie en cross-platformcompatibiliteit (Mac, pc en binnenkort ook Linux).

Met de albelli photo book creator kunnen gebruikers snel en gemakkelijk een fotoboek maken van foto's die online staan. Eventuele foto's uploaden vanaf pc of Mac kan terwijl de gebruiker andere activiteiten uitvoert. Daarnaast voorziet albelli in autorecovery, smart page lay-out, het aanpassen van tekst en afbeeldingen en een overzichtelijke preview van het fotoboek. Dankzij de naadloze integratie met MijnAlbum.nl kunnen gebruikers hun foto's vanuit hun MijnAlbum-account en vanaf hun pc of mac gemakkelijk slepen naar het fotoboek. Na het afronden van de order stuurt albelli binnen circa vijf werkdagen het gedrukte fotoboek op.

'Wij zijn erg enthousiast over het partnerschap met MijnAlbum.nl. Het is de grootste Nederlandse online foto-gallery met meer dan een miljoen gebruikers. De samenwerking toont onze ambitie om zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot het maken van hoogwaardige persoonlijke fotoboeken', zegt Martijn Groot, Commercieel Directeur van albelli. 'De navigatie van de photo book creator werkt zeer intuïtief. De laagdrempeligheid zal ervoor zorgen dat veel mensen hun online fotoalbum op MijnAlbum.nl omzetten in een fotoboek van hoge kwaliteit. Iedereen bladert nog steeds graag door een fotoboek. Dit is typisch zo'n samenwerking waarbij beide partijen elkaar aanvullen en versterken.'

'Samenwerken met de marktleider op het gebied van gedrukte kwaliteitsfotoboeken is voor ons een logische en ideale combinatie', zegt Andries Nolles, Marketing Directeur van Mijnalbum.nl. 'Naast het delen van foto's met mensen waar ook ter wereld, bieden we onze gebruikers en 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers met deze API een extra service. Onze gebruikers kunnen nu ook de foto's van hun online fotoalbum en harde schijf ordenen in een mooi fotoboek.'

###

Over albelli

Albelli is het consumentenmerk van Albumprinter. Het wordt momenteel aangeboden in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en België. Binnenkort volgen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Albumprinter werd in 2003 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast zijn er kantoren in New Jersey en San Francisco. Albumprinter B.V. is een toonaangevende leverancier van fotoboeken, waarbij het onder meer zorgt voor de software, het afdrukken en de verwerking, marketing, fulfillment en klantenservice. Meer informatie is te vinden op www.albelli.nl.

Over MijnAlbum.nl

MijnAlbum.nl is de grootste online fotodienst in Nederland met meer dan een miljoen gebruikers en 82 miljoen foto's online. Sinds 2007 biedt MijnAlbum het beproefde concept van gratis foto's plaatsen en delen met familie en vrienden internationaal aan via MyAlbum.com. De focus van MijnAlbum.nl en MyAlbum.com ligt op gebruiksgemak en het gratis delen van foto's door de recreatieve fotograaf. MijnAlbum.nl is gestart in 2003 door vier jonge ondernemers. De website lanceerde in 2006 een openbare foto-omgeving. In maart 2007 werd een Google maps mash-up toegevoegd. Binnenkort opent MijnAlbum.nl meerdere lokale websites in ondermeer Frankrijk en de UK. Meer informatie is te vinden op www.MijnAlbum.nl.