Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veteranenbijeenkomst Leidschendam-Voorburg

16 juni 2008 - De gemeente Leidschendam-Voorburg houdt vrijdagmiddag 27 juni, daags voor de Nederlandse Veteranendag, een bijeenkomst voor veteranen uit de plaatselijke gemeenschap. Hiermee wil zij uiting geven aan de erkenning en waardering van de bijna vijfhonderd veteranen uit de eigen gemeente die zijn ingezet bij verschillende missies in oorlogsgebieden.

De veteranenbijeenkomst vindt plaats in een grote tent op het parkeerterrein van winkelcentrum Leidsenhage. Ruim 350 veteranen, deels met partner, worden door burgemeester Hans van der Sluijs welkom geheten. Na een toespraak van de 86-jarige luitenant-generaal buiten dienst Ted Meines uit Leidschendam, geeft de Voorburgse Libanonveteraan Erik Kuiper een toelichting op de actie de witte anjer als symbool voor veteranen. Kuiper is mede-initiatiefnemer van de anjeractie.

Na dit officiële gedeelte hebben de veteranen ruim gelegenheid voor onderlinge contacten en het uitwisselen van hun ervaringen. In de week voor veteranendag wordt de Veteranenkrant Leidschendam-Voorburg huis aan huis in de gemeente bezorgd. In deze krant vertellen verschillende veteranen uit Leidschendam-Voorburg over de missies waarop zij waren uitgezonden. Hiermee brengen zij hun ervaringen in voormalig Nederlands-Indië, Bosnië en Libanon onder de aandacht.