Holland Pop Festival 70 Revisited

16/06/2008 15:49

Stichting Kralingen

Van 27 juni tot en met 2 augustus 2008 is in Galerie Kralingen de tentoonstelling Holland Pop Festival 70 Revisited te zien.

De tentoonstelling bestaat uit foto's uit de verzameling van het Historisch

Museum Rotterdam en van fotograaf Pim Westerweel, memorabilia uit de verzameling van de stichting Holland Pop Festival 70 + de presentatie van het ontwerp van het herinneringsmonument voor het Holland Pop Festival van JCBlaak.

Op 26 juni 2008 wordt het ontwerp van het herinneringsmonument van het Holland Pop Festival 70 en de website van de stichting Kralingen gepresenteerd in aanwezigheid van Georges Knap en Berry Visser, destijds organisatoren van het festival.

Niets herinnert op dit moment aan deze bijzondere gebeurtenis in het bos. Een herinneringsmonument op de locatie van het toenmalige hoofdpodium in het Kralingse Bos is hierom in voorbereiding.

De website heeft als doel het gedachtegoed van het Holland Pop Festival uit 1970 in leven te houden. (www.stichtingkralingen.nl).

Welke bezoeker hedentendage van het Kralingse Bos weet wat er op deze plek in 1970 gebeurde. Wie wordt er herinnerd aan de drie bijzondere dagen in juni van muziek, vrijheid en plezier. Indertijd bezochten rond de honderdduizend bezoekers het popfestival.

Bezoekers die vredelievend drie dagen lang met elkaar naar muziek van tientallen (inter)nationale bands luisterden. Dit popfestival en deze plek verdient een monument. Het monument bestaat uit een half gebogen muur op een verhoging. Op het monument wordt aan de voor- en achterzijde een foto van het festival aangebracht op circa 900 tegels. De Stichting Kralingen zal dit monument financieren door middel van subsidies, sponsoring en giften van particulieren.

De deelgemeente Kralingen/Crooswijk heeft haar instemming getoond en ondersteunt dit Rotterdamse initiatief met een financiële bijdrage.





http://www.stichtingkralingen.nl