Gemeente Dordrecht


Persbericht

Rotonde Overkampweg/Karel Lotsyweg afgesloten ivm werkzaamheden

De rotonde Overkampweg/Karel Lotsyweg is in het weekend van vrijdag 27 tot en met maandag 30 juni volledig afgesloten voor autoverkeer. Dit is nodig om de werkzaamheden aan de tunnel van de Karel Lotsyweg af te ronden.

De rotonde gaat --afhankelijk van de weersomstandigheden- op vrijdag 27 juni vanaf 21.00 uur dicht voor autoverkeer en is op maandag 30 juni om 05.00 uur weer open. Het autoverkeer naar het gebied rondom het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt tijdens de afsluiting omgeleid.

Omleidingroutes
Vanaf Sterrenburg is het Albert Schweitzer ziekenhuis en omgeving te bereiken via de Kapteynweg-Galileilaan-Hugo van Gijnweg-Laan der Verenigde Naties. Vanaf Dubbeldam via de Eikenlaan-Kastanjelaan-Gravensingel-Dubbelsteynlaan West-Groene Kruislaan-Noordhoevelaan-Provincialeweg-N3-Overkampweg. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. De omleidingroute naar de spoedeisende hulp en de huisartsenpost van het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt met speciale borden aangegeven. Meer informatie over de omleidingroutes is te vinden op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.

Tunnel klaar
Vanaf maandag 30 juni, wanneer de rotonde op de Overkampweg aangesloten is op de rotonde Amnesty Internationalweg/Karel Lotsyweg, is de aanleg van de tunnel van de Karel Lotsyweg bij het Albert Schweitzer ziekenhuis klaar. Het doorgaande verkeer kan dan gebruik maken van de nieuwe tunnel. De tijdelijke rijbanen op de Karel Lotsyweg zullen worden verwijderd.

Gezondheidspark
De aanleg van de tunnel van de Karel Lotsyweg maakt deel uit van het project Gezondheidspark Dordrecht waaraan de gemeente Dordrecht, het Albert Schweitzer ziekenhuis en Multi Vastgoed samenwerken. Dit project omvat de bouw van een nieuwe Sportboulevard, de uitbreiding van het Albert Schweitzer ziekenhuis en het realiseren van woningen, winkels en bedrijven. Vanaf 2010 kunnen inwoners uit Dordrecht én de regio in het Gezondheidspark terecht voor een uitgebreid aanbod aan (medische) zorg en sport.

Beschikbare bestanden
ontwerpTunnel.jpg
Dordrecht, 26 juni 2008
Redactie
Hamid Amaziane
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen

telefoon (078) 639 65 76
Informatie
Peter Leijten
Projectmanagement
telefoon (078) 639 65 42