Senternovem


27-06-2008 | Eerste Eurostars call afgerond

De afgelopen maanden is de eerste call geweest van de nieuwe Eurotars regeling. Deze eerste ronde heeft geleid tot meer dan 200 aanvragen waarvan 133 projecten de vereiste kwaliteitsdrempel hebben gehaald. Van deze 133 projecten zijn er 23 projecten met een Nederlandse deelname. Het Nederlands-Zweedse project Q-Fors heeft met een tweede plaats behaald in de tender en is daarmee als hoogste geëindigd van de Nederlandse projecten.

Het doel van het Q-Fors project van NSure B.V. is het ontwikkelen van kwaliteits managementtools voor de grootschalige bosbouw. Deze tools worden ontwikkeld op basis van moleculaire diagnostische technieken. Met behulp van deze diagnostiek kan de kwaliteit van zaailingen voor de bosbouw verhoogd worden doordat de vitaliteit van zaailingen en jonge bomen meetbaar wordt.

De deadline voor de nieuwe Eursotars tender is vrijdag 21 november. U kunt contact opnemen met een van onze projectadviseurs wanneer u innovatieve plannen heeft die u zou willen indienen. U kunt meer lezen over Eurostars op de SenterNovem website
(www.senternovem.nl/internationaal_innoveren/eurostars/)