Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt verdachten overvallen aan

BREDA, 27 juni 2008

In een onderzoek van de unit Zware Criminaliteit naar overvallen zijn donderdagochtend vroeg drie mannen uit Breda aangehouden. Het onderzoeksteam hield de handel en wandel van twee van hen al enige tijd in de gaten. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij diverse overvallen en inbraken. Toen de mannen op het punt stonden om bij een woning met een hennepkwekerij in te breken heeft de politie ingegrepen en hen op heterdaad aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De drie verdachten lagen op het dak bij een woning in de wijk de Haagse Beemden en hadden gereedschap bij zich om in te breken. Het onderzoeksteam heeft op vier locaties in de wijk Heuvel en één locatie in Boeimeer woningen doorzocht. Hierbij is een wapen in beslag genomen dat voor afdreiging is geschikt. Ook werden digitale sporendragers zoals mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat de twee mannen van 29 jaar en de 30-jarige man verantwoordelijk zijn voor meerdere overvallen en inbraken in Breda. Zo zou één van hen betrokken zijn geweest bij de poging tot overval in een drogisterij aan de Ginnekenweg op 21 maart, waarbij een agent een overvaller neerschoot die een wapen in zijn hand had.

De bewoners van het pand, een 21-jarige vrouw en 26-jarige man, zijn aangehouden voor het bezit van een hennepkwekerij. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld en krijgen een proces verbaal. In de professionele kwekerij waren 220 stekjes aanwezig en was net geoogst. Binnen de hennepwereld wordt regelmatig een kwekerij 'geript': anderen dan de eigenaar of verzorger breken in en stelen de toppen. Dit brengt aanzienlijke risico's met zich mee voor alle betrokkenen.

Het Bovendistrictelijk Rechercheteam van de unit Zware Criminaliteit heeft gisteren zo'n 30 rechercheurs en politiemensen ingezet bij de aanhoudingen en doorzoekingen.

Auteur: Manon Erkens