Gemeente Gouda


Gouda maakt kavels in Spoorzone bouwrijp (26-6-2008)

Met het bouwrijp maken van een aantal kavels en het voorbelasten van de toegangsweg gaat de ontwikkeling van de Goudse Spoorzone een nieuwe fase in. De kavels tussen de Rijsselseweg en het tunneltje Winterdijk moeten begin november 2008 bouwrijp worden opgeleverd aan de projectontwikkelaars MREC en Hillgate.

Bomen

Om de grond bouwrijp te kunnen maken, moet een aantal bomen in het gebied, deelgebied A1 Oost, gekapt worden. De gemeente Gouda heeft hiervoor vergunning verleend. Het gaat om maximaal negentig bomen. Uit een boominventarisatie, uitgevoerd door Cyclus, blijkt dat door de slechte conditie en hoge leeftijd van de bomen het niet mogelijk is de bomen te verplaatsen. De gemeente herplant nieuwe bomen in de Spoorzone en voldoet daarmee aan de herplantplicht.

In het gebied worden ook het fietspad en het voetpad langs de Burgemeester Jamessingel vernieuwd. De kruising met de Rijsselseweg wordt aangepast en de bouwkavels worden toegankelijk gemaakt. De bomen langs de weg blijven staan tot het ontwerp van de nieuwe situatie definitief is.


---