Amsterdam Topstad legt financiele basis voor AUC

27/06/2008 13:35

Universiteit van Amsterdam

Amsterdam Topstad legt financiële basis voor Amsterdam University College

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) zijn bijzonder ingenomen met het besluit van de Gemeenteraad van Amsterdam om substantieel bij te dragen aan de opstartkosten van het Amsterdam University College (AUC). De komende tien jaar draagt Amsterdam Topstad in totaal maximaal 5 miljoen euro bij. De opstartkosten voor de eerste 10 jaar worden begroot op 22,5 miljoen euro en worden, voor zover niet gedekt uit subsidies, betaald door de twee initiatiefnemers UvA en VU. Bij het ministerie van OCW is ook een subsidieaanvraag ingediend. Amsterdam Topstad legt met zijn steun een solide financiële basis voor het AUC dat een belangrijk onderdeel zal vormen van de internationale kennisinfrastructuur van Amsterdam.

Het AUC gaat in september 2009 van start. UvA en VU bieden hiermee samen een nieuwe bachelor topopleiding aan op het gebied van liberal arts en sciences. De brede, Engelstalige opleiding richt zich op excellente studenten uit binnen- en buitenland. Het AUC onderscheidt zich door zijn internationale ambitie, het verbinden van diversiteit en excellentie en het exploiteren van de specifieke kwaliteiten van Amsterdam. Uniek voor Nederland is de belangrijke beta-component binnen het interdisciplinaire onderwijs en de aansprekende huisvesting.

De nieuwe campus, met studentenhuisvesting, van het AUC komt op het Science Park en is in 2012 gereed. Tot die tijd is er een prachtige tijdelijke huisvesting gevonden aan de Plantage Muidergracht.

Meer informatie over het AUC vindt u op: www.auc.nl








Universiteit van Amsterdam