Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 27 juni

BREDA, 27 juni 2008

Politie heeft rustige horecadienst achter de rug

BREDA: De politie heeft donderdagavond en -nacht een rustige horecadienst gedaarid. Er was niet al te veel publiek op de been. Er diende slechts één aanhouding verricht te worden. Een 20-jarig Eindhovenaar werd gevraagd te vertrekken uit het centrum, nadat hij met een groep vrienden op het Kerkplein rumoer maakte. De man stelde zich recalcitrant op en werd uiteindelijk aangehouden. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld wegens verkeerd parkeren.

Drie inwoners Terheijden aangehouden na drugsdeal

BREDA: Een 18-jarige man en zijn 17-jarige vriendin (beide woonachtig in Terheijden) zijn donderdagmiddag rond 15.30 uur op de Tramsingel aangehouden wegens bezit van softdrugs. Een getuige had kort tevoren een verdachte situatie gezien aan de Willem van Boelrestraat. Daarbij waren enkele inzittenden van een rode auto geld aan het tellen, waarna de bestuurder van die auto een plastic tas kreeg. De getuige belde de politie en gaf het kenteken van de rode auto door. Die werd even later op de Tramsingel gecontroleerd en daarin zaten de twee verdachten. Uit hun verklaring bleek dat ze hennep hadden gekocht, maar dat de softdrugs al in de ouderlijke woning van de 17-jarige verdachte lagen. De moeder van deze verdachte, een 44-jarige inwoonster van Terheijden, bleek op de hoogte van de plannen van haar schoonzoon en hem zelfs geld hebben geleend. Toen zij zich kort voor 18.00 uur met de wiet meldde op het bureau, is ze ook gearresteerd. De drie verdachten zijn voor verder odnerzoek in verzekering gesteld.

Winkeldieven in de kraag gepakt

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 20.00 uur een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij was met een groepje vrienden in een supermarkt aan de Heksenwaag. Bij de kassa bleek dat de Bredanaar een fles Safari in zijn rugzak had zitten. Hij ontkende dat hij dat zelf had gedaan en beschuldigde een jongen uit de groep, een 14-jarige jongen uit Etten-Leur, van die diefstal. Die is op verzoek van de politie naar het bureau gekomen en rond 22.30 uur aangehouden. Op zijn beurt zegt de 14-jarige verdachte dat de Bredanaar zelf de diefstal heeft gepleegd. De twee jongens zijn, hangende het politieonderzoek, in vrijheid gesteld.

BREDA: Bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort werd donderdagavond kort voor 20.30 uur een 31-jarige inwoonster van Dongen aangehouden. De vrouw probeerde een MP3-speler en een doosje CD's te stelen, maar beveiligers hadden haar door. De Dongense is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

ETTEN-LEUR: Een 23-jarige inwoner van Etten-Leur is vrijdagmorgen rond 09.00 uur aangehouden in een supernmarkt aan het Burchtplein. Daar wilde hij met diverse bodoschappen (waarde: circa 36 euro) ervandoor gaan, zonder die te betalen. Hij werd betrapt door personeel. Hij kreeg op het bureau een transactie aangeboden van 150 euro die hij direct betaalde. Daarop is de man heengezonden.

Bredase jongen met ruim twintig gram hennep gepakt

BREDA: Op de Akkerstraat heeft de politie donderdagavond een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden. Dat gebeurde rond 20.30 uur. Een surveillerende biker zag de verdachte met een andere jongen bij een bankje aan het Nonnenveld. Toen de jongen de agent zag, fietste hij er snel vandoor. Kort daarna kon hij toch in de kraag worden gepakt. Hij had een tasje bij met 21 gram hennep. De Bredanaar verklaarde op het bureau dat hij het tasje van een andere jongen bij zich moest houden en dat hij niet in drugs dealt. Na verhoor is hij heengezonden; de zaak wordt besproken in het jeugdoverleg met Justitie.

Vijf bestuurders aangehouden bij alcholcontrole Breda-Zuid-West

BREDA: Agenten van het team Breda-Zuid-West hebben donderdagavond en
-nacht op twee locaties een alcoholcontrole gehouden. Er werden vijf bestuurders aangehouden die meer hadden gedronken dan de wettelijk toegestane 220 ug/l. Zij bleven wel onder de grens waarop het rijbewijs wordt ingenomen (570 ug/l). De bestuurders kregen een proces-verbaal een een rijverbod. De controle werden gehouden op de Ettensebaan (21.00-00.00) en de Graaf Hendrik III-laan (00.30-03.00 uur). Totaal werden en 412 blaastesten afgenomen. Er werd ook een bekeuring uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Bredanaar gaat door het lint bij burenruzie

BREDA: Een 26-jarige inwoner van Breda is donderdagavond aangehouden. Dat gebeurde rond 22.00 uur op de Philips Schonckstraat. De man ging samen met zijn vriend naar de moeder van zijn partner. Die heeft al enige tijd ruzie met haar buurvrouw. De twee mannen wilden verhaal halen bij die buurvrouw. De 26-jarige verdachte bedreigde haar, sloeg haar in het gezicht en vernielde een ruit van de voordeur. Op het bureau gaf hij aan spijt te hebben dat hij zich zo heeft laten gaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie houdt ex-vriend aan wegens huisvredebreuk

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 22.45 uur een 37-jarige Bredanaar aangehouden. Hij was aanwezig in de woning van zijn ex-vriendin aan de Academiesingel, maar wilde op haar verzoek niet vertrekken. Uiteindelijk hebben agenten de man, die stevig onder invloed van alcohol was, in de kraag gepakt wegens huisvredebreuk. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Bredanaar rijdt zonder rijbewijs

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is donderdagavond kort na 23.30 uur aangehouden op de Marterring. Agenten controleerden de automobilist en toen bleek dat hij geen geldig rijbewijs heeft. Ook kon hij zich niet identificeren. Hij is met twee bekeuringen weggestuurd.

BMW gestolen bij woninginbraak in Teteringen

TETERINGEN: Bij een woning aan de A. Oomenstraat is in de nacht van donderdag op vridjag ingebroken. De dieven kwamen binnen, nadat ze twee gaatjes in de schuifpui hadden geboord en vervolgens de pui konden ongrendelen. De autosleutels werden meegenomen, zodat de dieven er vervolgens met de auto vandoor konden gaan. De auto, een blauwe BMW 520 met kenteken 43-SG-RL, staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Buurman mishandeld na opvangen van vriendin verdachte

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen rond 10.00 uur een 28-jarige Bredanaar aangehouden wegens mishandeling. Hij zou zijn buurman in een woning aan de Ambachtenlaan enkele malen in het gezicht hebben geslagen. De buurman was boos, omdat het slachtoffer naar eigen zeggen de vriendin van de verdachte heeft opgevangen na een ruzie tussen de twee. De 28-jarige Bredanaar belde hij het slachtoffer aan, omdat hij op zoek was naar zijn vriendin. Toen het slachtoffer niet wilde vertellen waar ze was, kreeg hij klappen. De verdachte, die zegt ook geslagen te zijn, is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul