Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 27/06

TILBURG, 27 juni 2008

Drie Tilburgers verdacht van meerdere berovingen of pogingen daartoe

TILBURG - De politie heeft op maandag 23 juni jl. drie jongens van 16, 18 en 19 jaar, afkomstig uit Tilburg aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht tussen half januari en half mei 2008 een zevental berovingen cq. pogingen tot berovingen te hebben gepleegd. Het drietal is gisteren voorgeleid aan de Rechter Commissaris, die ze in bewaring stelde.

De politie kwam het drietal op het spoor na een uitgebreid ingesteld onderzoek. De jongens hebben zich onder andere schuldig gemaakt aan berovingen of pogingen daartoe in de omgeving van de Reeshofdijk, de Vijverlaan en het Station West. Omdat de politie niet uitsluit dat het drietal zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan andere mishandelingen of pogingen tot beroving in de omgeving van eerder genoemde locaties roept zij mogelijke slachtoffers op zich te melden en alsnog aangifte te doen.

Rustige nacht in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige nacht. De politie verrichte in totaal één arrestatie.Drie centrumbezoekers kregen een bekeuring voor fout parkeren en wildplassen.

Agenten hielden rond 02.00 uur bij een horecagelegenheid aan de Stadhuisstraat een 25-jarige man uit Leiden aan voor mishandeling. De man had in een horecagelegenheid woorden gekregen met een 21-jarige man uit Weert. Tijdens de woordenwisseling gooide de verdachte een bierfles richting het hoofd van het slachtoffer. Dat veroorzaakte een flinke bult.

Politie houdt tweetal aan voor het overtreden van de Opiumwet

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op de Katsbogte twee Tilburgers van 34 en 20 jaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten zagen rond 03.00 uur op de Ringbaan West een personenauto rijden die bij het zien van de politie met hoge snelheid zijn weg vervolgde richting Blaakweg. Na een korte achtervolging trof de politie de auto leeg aan op de Katsbogte. In een caravan in de directe omgeving controleerden agenten het tweetal. Tijdens het onderzoek in de auto trof de politie 48 XTC-pillen aan in de auto. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de 20-jarige Tilburger gereden had in de auto. De 34-jarige man werd daarop in vrijheid gesteld. De pillen zijn in beslag genomen.

Viertal poogt fiets weg te nemen

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 02.15 uur in de Stroomlaan vier Tilburgse jongens van 16 tot en met 18 jaar aangehouden voor poging diefstal fiets. Een agent in privétijd meldde dat het viertal bij de Volkerak bezig was met het forceren van een fietsslot. Gewaarschuwde agenten troffen de vier jongens, die voldeden aan het opgegeven signalement aan op de Stroomlaan. Onderzoek wees uit dat de jongens het slot van een fiets, die gestalt stond bij de Volkerak, en het wiel hadden vernield. De eigenaar van de fiets, een 18-jarige Tilburger deed aangifte.

Politie houdt Goirlenaar aan voor onzedelijk gedrag

GOIRLE - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur op het Van Hogendorpplein een 60-jarige inwoner uit Goirle aangehouden voor aanranding. Het slachtoffer, een 11-jarige jongen uit Goirle deed aangifte. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in nadat een oplettende getuige gemeld had dat de verdachte zich op het kermisterrein onzedelijk gedroeg ten opzicht van een kind. Het viel de getuige op dat de man handtastelijk was in de omgang met het slachtoffertje. Het onzedelijke gedrag bestond uit onder andere het knijpen in de billen van het kind. De politie trof zowel de verdacht als het kind aan op het Van Hogendorpplein. De man mocht mee naar het bureau. Daar zal een uitgebreid vervolgonderzoek worden ingesteld.

Politie houdt man aan tijdens vechtpartij op straat

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 19.00 uur in de Brasemstraat een 26-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling en het overtreden van de Wapenwet. Naar aanleiding van een ontvangen melding van een vechtpartij troffen agenten in de Brasemstraat een groep mensen aan die met elkaar in conflict waren. Op het moment dat de agenten uit de dienstauto stapten, stopte in de directe omgeving een personenauto met daarin twee inzittenden. Eén daarvan, de verdachte, verliet het voertuig met een honkbalknuppel en richtte zich op de groep. Het lukte de agenten tijdig de honkbalknuppel af te pakken waarna de man aangehouden kon worden. De oorzaak van de vechtpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Inwoner uit Zwijndrecht aangehouden terzake heling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 17.00 uur in de Kapelmeesterlaan een 18-jarige inwoner uit Zwijndrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een bromfiets. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Kapelmeesterlaan de 18-jarige jongen, die op dat moment bestuurder van een bromfiets was. Controle wees uit dat de bromfiets waarop hij reed van diefstal afkomstig was. De bromfiets was buit gemaakt tijdens een beroving op 13 oktober 2007. De politie stelt een onderzoek in.

Politie deelt 15 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een verkeerscontrole op de Berglandweg in totaal 15 bekeuringen uitgedeeld. Agenten stelden tussen 16.00 uur en 17.00 uur een verkeerscontrole in. In totaal passeerden er 60 voertuigen het controlepunt. In 12 gevallen droegen de inzittenden geen gordel. Enkele bestuurders op een bromfietsen kregen een bon voor het niet dragen van de helm.

Auteur: Desiree Brabers