Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 27 juni

BERGEN OP ZOOM, 27 juni 2008

Roosendaalse jongen rijdt op bromer met valse kentekenplaat

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag rond 16.00 uur op de Zundertseweg een 15-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden. Hij reed op een bromfiets waarop een valse kentekenplaat zat. Ook beschikt hij niet over een bromfietsrijbewijs, gelet op zijn leeftijd. De brommer is in beslag genomen; de politie onderzoekt of het voertuig mogelijk gestolen is. De jongen heeft twee bekeuringen gekregen; hij zegt de brommer geleend te hebben van een groepje jongeren in de wijk Sterrenbos. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Rus betrapt met harddrugs in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Een 38-jarige Rus is donderdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op het Pastoor Joorenplein. Leden van het Courage-team zagen dat de man een pand aan het Korenbeursplein binnenging. Toen hij even later weer terugkwam, kregen de agenten de indruk dat hij drugs bij zich had. Dat bleek te kloppen, want uit een tasje dat de mannen bij zich droeg, kwam 12 gram harddrugs (cocaine, xtc en speed). Volgens de man had hij de drugs al in Amsterdam gekocht. Na overleg met de officier van Justitie werd besloten de Rus een boete van 1200 euro op te leggen. Die rekende hij direct af. Daarna is de man overgedragen aan de Vreemdelingendienst die zijn status gecontroleert.

Dronken bromfietser aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op de Erasmuslaan is donderdagavond kort voor 21.00 uur een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij reed op een bromfiets zonder een helm te dragen en dat viel agenten op. Toen ze hem wilden controleren, ging hij er als een haas vandoor. Uiteindelijk werd hij toch in de kraag gepakt. Hij blies op het bureau 620 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man, voor zowel de auto als de bromfiets, is ingevorderd.

Politie arresteert Bergenaar na forse mishandeling

STEENBERGEN: De politie heeft vrijdagmorgen rond 03.15 uur een 44-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden wegens mishandeling. In een woning aan de Grote Kerkstraat sloeg de verdachte een 51-jarige Steenbergenaar diverse malen fors met een houten knuppel. Dit terwijl de Steenbergenaar nog half in slaap in bed lag. De twee zijn bekenden van elkaar, de verdachte zou wraak willen nemen vanwege een conflict. De verdachte, die geregistreerd staat als veelpleger, is gezien de ernst van het feit in verzekering gesteld. Het slachtoffer hield een hersenschudding over aan het incident. Ook moesten er diverse wonden gehecht worden. De politie stelt een onderzoek in.

Roosendaalse doet aangifte van mishandeling en bedreiging

ROOSENDAAL: Een 17-jarig meisje uit Roosendaal heeft vrijdag aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Ze fietste rond 08.30 uur op de Burgerhoutsestraat toen ze voor het Visdonktunneltje vijf jongeren zag staan. Die blokkeerden de weg en vroegen haar om geld. Toen het slachtoffer aangaf dat ze dat niet had, werd ze diverse malen in haar rug getrapt. Uiteindelijk lukt het haar aan haar belagers te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul