FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Overleg over tankstations opgeschort, nog geen nieuwe cao in zicht

Het overleg met BOVAG over een cao voor werknemers in tankstations is opgeschort. Er bleek onvoldoende overeenstemming te zijn om tot een akkoord te komen. Jan Berghuis, landelijk onderhandelaar bij FNV Bondgenoten: "Het is heel jammer dat we er vandaag niet uit zijn gekomen. Maar BOVAG heeft niets meer gebonden dan ze twee maanden geleden al deden."

Terwijl FNV Bondgenoten 6,5 procent loonsverhoging voor 22 maanden en terugkeer naar de cao kleinmetaal vroeg, bleef BOVAG steken op 4,5 procent. Ook over terugkeer naar de cao kleinmetaal wilde BOVAG onvoldoende toezeggingen doen. Om de vakbondseisen kracht bij te zetten werd tijdens de onderhandelingen buiten gedemonstreerd door werknemers van de tankstations.

"Voorlopig zijn we er nog niet uit. Wij gaan nu terug naar onze leden om het bod van BOVAG met ze te bespreken. Ik verwacht dat de werknemers dat bod massaal af zullen wijzen," Aldus Berghuis. De datum voor het volgende overleg staat nog niet vast, maar het overleg wordt waarschijnlijk na de zomervakantie voortgezet. Berghuis: "Het zou ook zo kunnen zijn dat de leden mij de opdracht geven om een eindbod en een ultimatum neer te leggen. De vervolgstap is dan actie."
---