Gemeente Utrecht

Extra Vrij Veilig campagne in Utrecht

Voorlichters van de GG&GD gaan de komende week op verschillende locaties in Utrecht voorlichting geven over soa/aids en veilig vrijen. Dit gebeurt tegelijk met de landelijke zomercampagne Veilig Vrijen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, gebeurt de voorlichting deels door voorlichters die ook Turks, Arabisch en Berbers spreken. Vooral in de komende periode, als mensen naar landen van herkomst en vakantielanden gaan, is er een verhoogde kans om HIV op te lopen.

Omdat de landelijke campagne niet alle doelgroepen bereikt, gaan de Utrechtse voorlichters onder andere op bezoek bij de tippelzone op de Europalaan, het Zandpad, thee- en koffiehuizen, coffeeshops en Qat cafés. Op het Zandpad en de Europalaan worden zowel prostituees als klanten geïnformeerd. Ook zijn de voorlichters aanwezig bij een aantal Afrikaanse voetbalwedstrijden en zoeken ze jongeren op straat op. Op donderdagavond 10 juli worden op de Stadhuisbrug condooms uitgedeeld aan jongeren.

Vrij Veilig Campagnes
Sinds 1987 voert Soa Aids Nederland in opdracht van het ministerie van VWS Vrij Veilig Campagnes. De campagnes hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan grote kennis van jongeren over soa en veilig vrijen en hen bewust gemaakt van de noodzaak van condoomgebruik. Radiospots, posters, website, condooms, en flyers maken ook deel uit van de campagne. GGD-en organiseren in de regio's activiteiten die aanhaken op de Vrij Veilig Campagne.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, GG&GD, Communicatie, 030 - 286 33 46 of 286 33 47.