Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Amsterdam, 27 juni 2008

Filmmakers Pellicola produceren twee korte horrorfilms voor wedstrijd

Na het internationale succes van de Nederlandse horrorfilm DoodEind uit 2006 is productiebedrijf Pellicola uitgedaagd door het themakanaal 13th STREET NBC Universal Global Networks om deel te nemen aan de wedstrijd Shocking Shorts. Pellicola gaat de uitdaging aan met twee korte Engelstalige horrorfilms: Harry Doright's Prelude to Hell en Brother's Keeper. Beide films worden gedraaid op een landgoed in België van zondag 29 juni tot en met zondag 6 juli 2008.

De wedstrijd is open voor studenten en professionals uit de Nederlandse filmindustrie en amateurs met ambities als filmmaker. De vijf inzendingen met de meeste publiekstemmen via YouTube worden voorgelegd aan een professionele jury bestaande uit onder meer Rutger Hauer, Monique van de Ven en Jean van de Velde. De uitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival in 2008.

In Harry Doright's Prelude to Hell heeft een man op jonge leeftijd een pact gesloten met de duivel om zijn ziel te redden. Op zijn 65ste verjaardag komt de duivel zijn ziel opeisen.
Regie & Scenario: Erwin van den Eshof (DoodEind)
Cast: Mick de Lint, William Sutton, Diede Zillinger Molenaar en Simon Zwiers

De film Brother's Keeper gaat over twee broers die op rituele wijze in de naam van God vrouwen vermoorden. Een van de broers komt er achter dat hij al jaren misleid wordt.
Regie & Scenario: Martijn Smits (De Bug)
Cast: Mick de Lint, William Sutton, Diede Zillinger Molenaar en Kenan Raven

Distributeur van beide films is Bridge Entertainment Group.