Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT 9 juni 2008

Piramides bouwen in het Rijksmuseum van Oudheden

Ook tijdens de zomervakantie staat het Rijksmuseum van Oudheden in het teken van het kinderevenement 'Egyptomania'. Van vrijdag 27 juni t/m zondag 31 augustus zijn er allerlei activiteiten, waarbij kinderen van 6 t/m 12 jaar spelenderwijs kennis maken met het leven in het oude Egypte en de techniek van het piramide-bouwen. Ook is er een bijzondere prijsvraag, waarbij onder de goede inzendingen elke week een helikoptervlucht verloot zal worden.

In de gezellig ingerichte Tempelzaal kunnen kinderen zelf piramides bouwen met blokken op schaal en kennis maken met bouwtechnieken van de oude Egyptenaren. Er is een verkleedhoekje waar kinderen zich om kunnen toveren tot een Egyptische prinses, farao of boer. Een levensgroot Egyptisch memoryspel stelt het geheugen op de proef. Op diverse dagen zal er een Lego-kunstenares aanwezig zijn, die de kinderen een piramide of sfinx leert bouwen van Lego-steentjes. Het actuele schema van activiteiten staat vanaf 23 juni op www.rmo.nl/egyptomania. Deelname is gratis bij een bezoek aan het museum.

De prijsvraag kan beantwoord worden na deelname aan de activiteiten in de Tempelzaal en bezichtiging van de Egyptische afdeling in het museum. Elke week zal er uit de juiste inzendingen een winnaar getrokken worden. Deze winnaar mag samen met één begeleider mee op een rondvlucht in een helikopter.

Verder zijn er elke zondagmiddag om 13.00 uur en 14.00 uur speciale kinderwandelingen over de Egyptische afdeling. Een gids vertelt verhalen over de mysterieuze mummies, statige beelden en geheimzinnige hiërogliefen die er te zien zijn. Ook zijn er verschillende speurtochten te koop bij de kassa (vanaf 8 jaar, 1 Euro) en is er een gratis Dierenmummies-route. Fans van 'Het Huis Anubis' met een MP3 audiotour kunnen met de castleden Nienke en Fabian mee op ontdekkingstocht in het museum. Deze audiotour is te downloaden vanaf www.rmo.nl/anubis. Voor fans zonder eigen MP3-speler verhuurt het museum voor ¤ 2,- een Ipod.

Tijdens de zomervakantie is het museum ook op maandag geopend, met uitzondering van maandag 18 augustus.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door dhr. H.P.A. van Beest, Jennegien Nieuwstraten en the LEGO Group Denemarken.


-----------------------------------