Raad van State


vrijdag 27 juni 2008
10.00 uur
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Rielse Park" van de gemeente Geldrop-Mierlo. Het plan maakt onder meer de bouw van zes woningen aan de zuidzijde van sportpark Bronzewei aan de Rielsedijk mogelijk. De belangenvereniging Zesgehuchten is het niet eens met het plan en verzoekt Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. Zij vreest dat de recreatieve en cultuurhistorische waarden van het gebied worden aangetast. Verder is er volgens de vereniging sprake van strijd met het provinciale streekplan. (zaaknummer 200802965/2)

10.45 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Utrecht van het bestemmingsplan "Dorpshart" van de gemeente Eemnes. Het plan voorziet in de realisatie van een nieuw dorpshart voor Eemnes in het gebied rondom het huidige gemeentehuis bij de kruising Laarderweg-Noordersingel-Braadkamp. Het gaat om winkels, horeca en woningen. Supermarkt Boni, die in het bestaande dorpshart is gevestigd, is het niet eens met het plan en verzoekt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. De supermarkt vreest onder meer dat het plan financieel niet uitvoerbaar is en dat de bestaande detailhandelstructuur wordt ontwricht. (zaaknummer 200802617/2)

11.30 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan "1e partiële herziening van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Apeldoorn-Oost: Ecofactorij" van de gemeente Apeldoorn. Het plangebied wordt begrensd door de Woudhuizermark, de rijkswegen A50 en A1, de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen en een strook agrarische gronden ten noorden van de provinciale weg N345. In het bestemmingsplan is de ontwikkeling van het gebied tot een grootschalig bedrijventerrein mogelijk gemaakt. Deze eerste herziening maakt een nieuwe verbindingsweg tussen de Woudhuizermark en de Ecofactorij mogelijk. Een groothandel uit het gebied heeft bezwaren tegen de ligging van de weg en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bedrijf vreest onder meer voor onveilige verkeerssituaties. Ook verzoekt hij de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. Beide zaken worden tegelijkertijd op zitting behandeld. (zaaknummers 200707857/1 en 200707857/2)

14.30 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Centrum" van de gemeente Boxtel. Het plan heeft betrekking op het gehele centrum van Boxtel. Meerdere inwoners van Boxtel zijn het niet eens met het plan en verzoeken de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. Zij vinden onder meer dat op een locatie aan de Ons Doelstraat ten onrechte een sportcentrum mogelijk wordt gemaakt, omdat dat volgens hen te dicht bij hun woningen ligt. (zaaknummer 200802389/2)