KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond


27-6-2008

Windsurfers op medaillekoers tijdens Kieler Woche.

Tijdens de Kieler Woche in Noord-Duitsland liggen de Nederlandse windsurfers Casper Bouman en Dorian van Rijsselberge op
medaille-koers. Bouman staat na drie dagen tweede in de ranglijst. Van Rijsselberge bezet de derde plek. In de Laser-klasse houdt Marc de Haas voorlopig zicht op een Olympische nominatie.

Bij de windsurfers is de strijd om de Nederlandse nominatie voor de Olympische Spelen in volle gang. Casper Bouman en Dorian van
Rijsselberge varen allebei een uitstekend evenement, met vrijwel alleen top drie klasseringen. Beide surfers presteren goed in de ruigere weersomstandigheden op de Oostzee en staan voorlopig tweede en derde in het klassement.

Bouman en Van Rijsselberge sluiten in Kiel de laatste fase van hun Olympische nominatieproces af. Bouman won al eerder de nationale selectie, maar die heeft alleen waarde als hij ook een volle nominatie weet te vergaren. Als Bouman in Kiel bij de eerste zes in het
klassement weet te eindigen sleept hij de tweede helft van zijn Olympische nominatie binnen. Zijn vriend en trainingsmaat Dorian van Rijsselberge heeft al een volle nominatie op zak, maar verloor de nationale selectie, waardoor hij nu afhankelijk is van de prestaties van Bouman in Kiel.

Laser-zeiler Marc de Haas en Eduardo van Vianen houden voorlopig nog zicht op een (gedeeltelijke) Olympische nominatie. De Haas staat na drie dagen op de achtste plek in de ranglijst. Van Vianen staat veertiende.

De twee zeilers strijden in Kiel ook om de winst in de nationale selectie. Van Vianen ging na de Delta Lloyd Regatta (Medemblik) in mei aan de leiding. De punten voor de nationale selectie kunnen alleen gescoord worden in de Gold Fleet wedstrijden en de medal race, die zondag wordt gevaren.

Mocht het de winnaar van de nationale selectie de vereiste nominatie van NOC*NSF niet bemachtigen in Kiel, dan heeft hij tijdens het EK Laser in het Belgische Nieuwpoort in juli 2008 een allerlaatste kans om dit alsnog te doen.
(halve nominatie tijdens de Kieler woche is top zes en top drie voor een hele nominatie.