Ingezonden persbericht


Albers begint sterk in Nuremberg

Op de korte Norisring heeft Christijan Albers laten zien nog steeds met de besten mee te kunnen. In de eerste training liet de Futurecom TME-coureur een bijzonder knappe vijfde plaats noteren op minimale afstand van de kop. In de tweede training werd dat de vijftiende stek, maar het gat besloeg nog steeds slechts een halve seconde. Albers is dan ook prima te spreken over de eerste dag.

"De beide trainingen gingen helemaal niet slecht", aldus Albers. "Het is een opwindend circuit, maar het is ook erg moeilijk om je banden op temperatuur te krijgen. Het belooft dan ook een interessante kwalificatie te worden."

"In de eerste training heeft het team het erg goed gedaan. We hebben hard gewerkt aan de balans en de tractie van de auto. In de tweede sessie zat iedereen nog dichter bij elkaar. Er zit minder dan een seconde tussen de snelste en de langzaamste auto op de baan en dat is echt bijzonder. We besloten in de middag geen nieuwe banden te gebruiken, dus ik ga er van uit dat ik zaterdag nog wat sneller zal zijn. Ik weet niet welke strategie de andere coureurs volgen, dus we moeten de kwalificatie even afwachten. Mijn doel is duidelijk: Q2."

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht