Gemeente Eindhoven

Persbericht 27 juni 2008, no. 190

Belangrijke vestigingsfactor voor kenniswerkers

Geld voor Internationale School in Eindhoven De Internationale School in Eindhoven kan er komen. Vandaag heeft het kabinet besloten om geld ter beschikking te stellen voor de Internationale School. Hiermee erkent het kabinet dat het voor de gehele Nederlandse economie van belang is dat Brainport Eindhoven in de internationale 'battle for talent' kan concurreren met regio's als München, Helsinki en Stockholm. Een top-school op een top-campus is immers zowel voor internationaal opererende bedrijven als voor het toenemende aantal internationale kenniswerkers en hun gezinnen een uiterst belangrijke vestigingsfactor.

De Rijksbijdrage krijgt de vorm van een renteloze lening van maximaal 7 miljoen, waarbij het tempo van terugbetalen afhankelijk is van de ontwikkeling van het aantal leerlingen. Met de Rijksbijdrage kan de regio nu de business case voor de internationale campus gaan rondmaken. Want Minister van der Hoeven geeft met dit besluit ongetwijfeld ook een beslissend zetje aan de wellicht nog voor de zomervakantie vast te stellen provinciale bijdrage en aan de bijdrage vanuit het regionale bedrijfsleven.

Eerder hadden de gemeente Eindhoven en het SRE al middelen voor de internationale school gereserveerd. Wethouder Van Merrienboer is blij dat het kabinet nu heeft besloten. Hij verwacht in oktober met een definitief raadsvoorstel te komen. De aanbesteding kan dan eind dit jaar starten. De nieuwe campus kan dan in 2011 de Brainport gaan bedienen.
contact
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00