MK Jewelry / Nederland Positief: Positive Jewels in PC Hooftstraat 102


Juwelencollectie gelanceerd op opening MK Jewelry PC

AMSTERDAM, 20080627 -- In het bijzijn van vele bekende Nederlanders als NOS-presentator Tom Egbers, Frits Barend, Barbara Barend, Suze Mens, couturier Frans Molenaar en Fabienne de Vries heeft Nederland Positief in samenwerking met MK Jewelry PC een exclusieve sieradenlijn gelanceerd.

Onder de naam Positive Jewels worden speciaal ontworpen sieraden, waarin uiteenlopende edelstenen als diamant, robijn, smaragd, aquamarijn en saffier zijn verwerkt, verkocht in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De sieradenlijn Positive Jewels is uitsluitend te koop in de Amsterdamse PC Hooftstraat 102 en een groot gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de projecten van Nederland Positief die zich inzet voor een betere- en positieve samenleving.

Eigenaresse drs. Marlies Katy Smit van MK Jewelry PC laat zich bij het ontwerpen van de sieradenlijn inspireren door de positieve elementen van de Nederlandse samenleving. Eerder maakte zij in opdracht van de stichting Nederland Positief de onderscheidingen voor de Dutch Model Awards en de Dutch Designer of the Year Award.

Op het gala van de Dutch Model Awards in mei dit jaar werd Frederique van der Wal onderscheiden met een Lifetime Achievement Award en couturier Percy Irausquin werd uitgeroepen tot Dutch Designer of the Year. Beiden kregen een door MK Jewelry ontworpen creatie.

MK Jewelry is daarnaast initiatiefnemer van een MVO-project op het gebied van microkrediet om vrouwen in Azië te ondersteunen met het realiseren van een eigen bedrijf. Het bedrijf MK Jewelry heeft twee vestigingen in Amsterdam. Eén in de Reestraat en sinds 26 juni 2008 in de PC Hooftstraat.

De stichting Nederland Positief heeft zich ten doel gesteld om gezamenlijk met bekende Nederlanders campagne te voeren voor een betere- en positieve samenleving. Jaarlijks organiseert de stichting de uitreiking van de Majoor Bosshardt Prijs op de Majoor Bosshardt Dag, dit als eerbetoon aan haar overleden erelid van het comité van aanbeveling.

Ook zet Nederland Positief tal van goede doelen in Nederland in de schijnwerpers met de jaarlijkse Oorkonde Nederland Positief. Pink Ribbon, Doe Een Wens en Orange Babies ontvingen van de stichting een oorkonde voor hun ambassadrices. Respectievelijk Mariska Hulscher (Pink Ribbon), Wendy van Dijk (Doe Een Wens) en Caroline Tensen (Orange Babies) kregen de onderscheiding.





Ingezonden persbericht