Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Grote opruimactie op Dordtselaan op 28 en 29 juni

Deelgemeentevoorzitter Dick Lockhorst (Charlois) en portefeuillehouder Robbert Baruch (Feijenoord) helpen mee

De deelgemeenten Charlois en Feijenoord organiseren een grote opruimactie op de Dordtselaan op zaterdag 28 en zondag 29 juni. Portefeuillehouder Robbert Baruch en deelgemeentevoorzitter Dick Lockhorst starten de actie op zaterdag 28 juni om 10.00 uur door de bewoners te helpen met het wegbrengen van hun vuil. U bent van harte uitgenodigd om bij de start van de opruimactie aanwezig te zijn.

Containers
De schoonmaakactie richt zich op al het afval of grof vuil dat in de tuin, berging, schuur of op het balkon, of achterpad van de huizen staat. Roteb plaatst grote containers op straat waar bewoners al het vuil in kunnen doen. Op 28 juni, van 11.00 tot 15.00 uur, staan ook verschillende medewerkers van Ontwikkelingsmaatschappij IJsselmonde (OMIJ) klaar om bewoners te helpen bij het opruimen van tuin, schuur, balkon of achterpad..
Koelkasten, ander witgoed, asbest of chemisch afval mogen niet in de containers. Hiervoor moeten bewoners een afspraak maken met de Roteb of dit aanbieden bij een milieupark.

Doel opruimactie
Met de opruimactie geven beide deelgemeenten uiting aan hun actieve aanpak van overlast en vervuiling. Na de opruimactie wordt van bewoners verwacht dat ze hun tuin, schuur, balkon en achterpad zelf schoonhouden. De deelgemeenten zullen hier regelmatig op controleren. Mocht blijken dat er opnieuw sprake is van vervuiling, dan zal de bewoner worden aangeschreven om alsnog op te ruimen. Indien dat vervolgens niet gebeurt, geven de deelgemeenten hiertoe opdracht en worden de kosten op de verhaald.