TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 27-06-2008

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 28 juni
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 28 JUNI

Zaterdag 28 juni zijn Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), en Marijke Vos (GroenLinks), wethouder Zorg en Milieu in Amsterdam, te gast in TROS KAMERBREED.

De SER presenteerde deze week het rapport 'Duurzaam Globaliseren: een wereld te winnen'. Daarin worden de voor- en nadelen van de globalisering beschreven. Volgens de SER is er geen reden om angstig tegenover globalisering te staan: consumenten profiteren van lagere prijzen en er ontstaan vooral banen in de dienstverlenende sector. Maar ook worden de schaduwzijden van de globalisering besproken, zoals kinderarbeid en milieuvervuiling. Daarnaast legt Rinnooy Kan uit waarom hij één miljoen euro extra per jaar wil voor de kenniseconomie.

Ook te gast is Marijke Vos (GroenLinks), wethouder voor ondermeer zorg en milieu in Amsterdam. Zij presenteerde deze week een nota over prostitutie waarin ze seksexploitanten meer verplichtingen oplegt en de prostituees meer bescherming biedt. Met de nieuwe regels wil Vos de prostituees uit handen van foute pooiers houden die de vrouwen tegen hun zin dwingen te werken. Daarnaast praten Kees Boonman en Margriet Vroomans met de wethouder over de Amsterdamse plannen om oude, vieze auto's uit de stad te weren. Volgens het Amsterdamse gemeentebestuur is dat nodig omdat de luchtkwaliteit in de stad heel slecht is. Maar minister Eurlings van Verkeer en de Tweede Kamer hebben grote bezwaren tegen de zogeheten milieuzone die Amsterdam wil instellen.

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl




TROS