Gemeente Steenbergen

Skate-event op zondag 29 juni

Na het succes in 2007 organiseren HP Entertainment en JOWS (Jongerenwerk Steenbergen) op zondag 29 juni 2008 van 13.00 uur tot 18.00 uur op het skatepark aan de Wipstraat in Steenbergen voor de tweede keer een skate-event. Voor de jeugd tot 21 jaar vindt een grootschalig evenement plaats met allemaal passende activiteiten. Voor deze gelegenheid laat de jongerenwerkster haar auto een metamorfose ondergaan, uitgevoerd door gerenomeerde grafity spuiters.

De zomer is nog maar net begonnen, de vakantie komt eraan, dat is dan een mooie gelegenheid voor de jeugd om zich nog eens uit te leven. Dit kan door mee te doen aan een skatewedstrijd voor skateboarders en inliners van alle leeftijden, of mee te doen aan de best trick contest waar de deelnemer zijn of haar mooiste stunt kan laten zien. Verder is er pannavoetbal voor de mensen die denken dat ze skills hebben. De creatieve jeugd kan deelnemen aan een grafity workshop. Een lange muur is beschikbaar om te beschilderen. Ervaren grafity spuiters gaan de jeugd de beginselen van grafity aanleren.

Om te voorkomen dat in de toekomst op oneigenlijke plaatsen met grafity wordt gespoten, gaat een aantal jongeren aan wethouder Jeugdzaken Cors Zijlmans om 17.00 uur een plan aanbieden om in Steenbergen een legale grafity wall te realiseren.

De jongeren die niet kunnen skateboarden kunnen deze zomer aan de slag. Zij moeten daarom zondag aanstaande zeker naar de Wipstraat komen. Voor een klein bedrag kunnen zij zich inschrijven voor een cursus skateboarden op het opnieuw gespoten skatepark. Meer informatie hierover is te verkrijgen op tel. 06-14 92 92 25.

Het jongerenwerk Steenbergen organiseert deze zomer nog de volgende activiteiten. Op 9 juli van 13.00-18.00 uur een watervolleybal toernooi in het natuurbad bij camping Mattenburg, op woensdag 6 augustus van 10.00 - 15.00 uur de grootste vis vangen in de Molenkreek in Dinteloord (achter het industrieterrein) en op 13 augustus van 13.00 - 18.00 uur een levend tafelvoetbaltoernooi bij het jeugdhonk in Steenbergen met medewerking van de politie en brandweer. Voor deze activiteiten kan de jeugd zich aanmelden bij jongerenwerkster Es Meeuwissen emeeuwissen@gemeente-steenbergen.nl, of via de hyves site jongerenpaginasteenbergen.
Meer informatie

* Poster aankondiging