Gemeente Eindhoven

Persbericht 26 juni 2008, No. 186

Ondertekening Buurtcontract Doornakkers tijdens Sam Samdag op 29 juni 2008
Op 29 juni, tijdens de Sam Samdag in Doornakkers, wordt het Buurtcontract Doornakkers 2008 ondertekend. Zes partners, die een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Doornakkers, zetten tussen 12.45 en 13.00 uur hun handtekening onder het Buurtcontract. De partijen die tekenen zijn gemeente Eindhoven, Woonbedrijf, Trudo, GGD, Lumens Groep en het Buurtplatform Doornakkers. Het contract bevat concrete afspraken voor het jaar 2008, met de intentie tot samenwerking over meerdere jaren. Projecten en activiteiten
In het Buurtcontract staan concrete projecten en activiteiten die de partners bij de wijkaanpak in Doornakkers in 2008 uitvoeren. Een aantal voorbeelden uit het Buurtcontract zijn: het opzetten van een bedrijfspunt voor Doornakkers, het stimuleren dat buren samen hun woonomgeving aan te pakken (Straat aan Zet), het vergroten van de werkgelegenheid door het project âBouw je eigen buurtâ het aanleggen van nieuwe riolering in een deel van Doornakkers en het realiseren van een Gezondheidswinkel.

Tijdens de Sam Samdag staat er o.a. een kraam van de gezamenlijke partners (We zijn 1 in Doornakkers) waarin veel projecten uit het Buurtcontract nader toegelicht worden. Bij deze kraam vindt ook de ondertekening plaats.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00