Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 29 juni

BREDA, 29 juni 2008

Automobilist overlijdt na verkeersongeval Wernhout

WERNHOUT: Bij een ernstig verkeersongeval is zaterdagavond een 22-jarige automobilist uit Wernhout om het leven gekomen. De man reed kort na 20.00 uur op de Lentsebaan, vermoedelijk uit de richting Loenhout, en door onbekende oorzaak botste hij in een flauwe bocht tegen een boom. Hulpdiensten waren kort na de melding ter plaatse; een arts van de traumahelikopter assisteerde. Het slachtoffer werd zwaar gewond naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. Daar bezweek hij tegen middernacht aan zijn verwondingen.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Roerige horecadienst: nogal wat incidenten, twee aanhoudingen

BREDA: Agenten die zijn belast met het horecatoezicht in de Bredase binnenstad, spreken van een roerige dienst zaterdagavond- en nacht met nogal wat geweldsincidenten. Het was wat betreft publiek redelijk rustig, maar vooral na 02.00 uur hebben agenten de handen vol gehad. Er werden twee aanhoudingen verricht, beide wegens mishandeling. Een 18-jarige man uit Langeweg werd gearresteerd, nadat hij samen met enkele andere jongeren een stapper sloeg en schopte. Ook een 19-jarige Rotterdammer kon zijn handen niet thuis houden en werd aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige Bredanaar. Bij een horecazaak liep een 21-jarige man uit Prinsenbeek net geen slagaderlijke bloeding op toen hij een pizza wilde eten en zijn bord op straat kapot viel. Vermoedelijk een personeelslid wierp hem toen een stuk van het bord toe. Dat raakte hem in de nek en op de arm, met een aantal hechtingen als gevolg. De politie is nog op zoek naar de bordengooier. Bij een ander incident kreeg een 17-jarige jongen uit Breda klappen en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis met een schouder uit de kom en letsel aan het gezicht.

Er werden elf bekeuringen uitgeschreven wegens onder andere wildplassen en fout parkeren.

Dordtenaar 'hapt' in geparkeerde auto

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag kort voor 14.30 uur op de Oranjeboomstraat een 45-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden wegens vernieling van een auto. Een 59-jarige eigenares van een daar geparkeerde auto heeft aangifte gedaan.

Ze zag dat de man met zijn hoofd tegen de auto sloeg, bij nader onderzoek bleken er daadwerkelijk tandafdrukken in de deurstijl te zitten. Een omstander kon de man op de kruising met de Vincent van Goghstraat staande houden en belde de politie. De verdachte was behoorlijk onder invloed van alchol en/of drugs. Hij staat geregistreerd als veelpleger en in op het bureau voor verder onderzoek ingesloten.

Drie Belgen aangehouden bij relationeel conflict

BREDA: Bij een relationeel conflict op de Arenberglaan heeft de politie zaterdagavond rond 21.00 uur drie Belgen aangehouden. Een 21-jarige inwoonster van Antwerpen, die tijdelijk in Breda-Noord verblijft, kreeg ruzie met haar ex-man, een 22-jarige inwoner van Leuven. Die ruzie ontstond bij een bushokje aan de Arenberglaan en daarin was ook het zoontje van het stel betrokken. Ook de nieuwe vriendin van de Leuvenaar en haar tweelingzus (beide 21 jaar) die in de auto zaten, werden aangehouden. De twee vrouwen bleken getuige te zijn en werden snel in vrijheid gesteld. De Leuvenaar wordt verdacht van mishandeling van zijn ex en is op het bureau in verzekering gesteld.

Dronken Tilburger raakt rijbewijs kwijt

BAARLE-NASSAU: De politie heeft zondagmorgen rond 01.30 uur een 70-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde op een camping waar hij verblijft. De man was eerder met zijn auto op de Loswal tegen een vrachtwagen gereden, liet zijn auto staan en vertrok lopend. Na kort onderzoek trof de politie de Tilburger slapend in zijn caravan aan. Hij werd wakker gemaakt en blies op het bureau 660 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen.

BAARLE-NASSAU: Op de Alphenseweg is zaterdagavond rond 21.30 uur een 35-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle blies hij 475 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Bredanaar mishandelt vriendin

BREDA: Een 37-jarige Bredanaar is zondagmorgen rond 03.00 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. Het tweetal heeft grote financiele zorgen en daarover ontstond ruzie in hun woning in het centrum. Daarbij kreeg de vrouw diverse klappen. Samen met har kinderen ging ze naar een vriendin, waarna haar dochter naar de politie stapte. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul