Politie Midden- en West Brabant

BERGEN OP ZOOM, 29 juni 2008

Twee jongens aangehouden na palletbrand in Roosendaal

ROOSENDAAL: In het onderzoek naar de brand bij een
vleesverwerkingsbedrijf aan de Schotsbossenstraat zaterdag zijn twee 17-jarige jongens uit Roosendaal en Essen aangehouden wegens brandstichting. Rond 09.30 uur gingen tientallen pallets in vlammen op.

De brandweer rukte met groot materieel uit, omdat het risico bestond dat de brand zou overslaan op twee omliggende loodsen. Dat werd door kordaat optreden van de brandweer met onder andere een hoogwerker voorkomen. Beide loodsen liepen wel wat rook- en schroeischade op.

De twee jongens werken als zaterdaghulpen bij het bedrijf en zijn mogelijk onvoorzichtig geweest toen ze buiten een sigaretje rookten. Ze zijn voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmiddag kort na 13.00 uur een 59-jarige vrouw uit Breda aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze probeerde in een warenhuis aan de Dr. Brabersstraat diverse kledingstukken mee te nemen, zonder die te betalen. De kleding had een waarde van circa 170 euro. De Bredase kreeg een transactie aangeboden van 290 euro die ze direct betaalde.

Roosendaler gaat door het lint en bedreigt omwonende

ROOSENDAAL: Een 25-jarige inwoner van Roosendaal is zondagmorgen rond
01.00 aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van bedreiging van een omwonende aan de Burgemeester Freijterslaan en bovendien belde hij diverse malen het alarmnummer 112, zonder dat daarvoor een reden was. De man, die psychische problemen heeft, zorgt al langere tijd voor problemen in zijn woonomgeving. De politie was eerder op de avond al bij de man aan de deur geweest om na herhaadelijke waarschuwingen zijn geluidsinstallatie in beslag te nemen. Hij is ingesloten op het bureau.

Automobilist kunnen rijbewijs inleveren na dronken rijden

PUTTE: De politie heeft zondagmorgen rond 00.45 uur op de Putseweg een 54-jarige Poolse automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was kort daarvoor met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Bij controle blies hij maar lieft 1040 ug/l, bijna vijf keer zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de Pool is ingenomen, dat gebeurt bij waarden vanaf 570 ug/l. De bestuurder is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

ROOSENDAAL: Rond 04.00 uur zondagmorgen werd op de H.G. Dirckxstraat een 33-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Bij een controle blies hij 685 ug/l, zodat ook hij zijn rijbewijs kon inleveren.

Drietal aangehouden na melding bedreiging met mes in Roosendaal

ROOSENDAAL: Op het Tongerloplein zijn zondagmorgen rond 01.30 uur drie mannen aangehouden in verband met de melding dat een man bedreigd zou zijn geweest met een mes. Dat zou een 20-jarige man uit Roosendaal zijn en de bedreigers zouden een 21-jarige man uit Oud Gastel en een 22-jarige Oudenboscher geweest zijn. Een ruzie tussen de Roosendaler en de man uit Oud Gastel over een vrouw zou daaraan ten grondslag kunnen liggen. De drie zijn allen voor onderzoek aangehouden, omdat de verklaringen nogal uiteen liepen. Na verhoor zijn de drie mannen in vrijheid gesteld. De mannen uit Oud Gastel en Oudenbosch ontkennen in alle toonaarden de Roosendaler met een mes bedreigd te hebben.

Bergenaar doet lastig in horecagebied Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Een 54-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zondagmorgen rond 04.30 uur aangehouden op de Lievevrouwestraat. Hij was daar erg lastig bij enkele kroegen, sprak mensen vervelend aan en wilde niet vertrekken. De man werd aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.