Politie Groningen

Politie houdt Tukkers aan na overval

Groningen, 29-06-2008 o De politie heeft zaterdagmiddag twee 20-jarige mannen uit Hengelo aangehouden voor een overval op een 57-jarige man uit Drachten en zijn 24-jarige zoon.

Vader en zoon werden op een bedrijfsterrein aan het Hoendiep geconfronteerd met vier mannen, die in een busje waren aankomen rijden. Onder dit viertal bevonden zich beide aangehouden verdachten. Toen de 57-jarige man gedwongen werd om mee te gaan naar het busje, bemoeide de zoon zich ermee. Hierop werden vader en zoon mishandeld. De verdachten gingen er na het plegen van het geweld vandoor. Beide slachtoffers werden voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De zoon liep door het geweld een bloedende hoofdwond op.

File

De politie wist beide Tukkers in het busje in een file bij Assen traceren. Het duo kon worden ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De twee andere verdachten wisten na de overval te ontkomen. De politie heeft al diverse getuigen gehoord. De verdachten zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de twee andere mannen. Ook onderzoekt de politie wat de toedracht van het incident is geweest.