Persberichten Heuvelrug, 12.50 uur

Utrecht, 29-06-2008

Achtervolging na ruzie

WIJK BIJ DUURSTEDE Bij de politie kwam vrijdag rond 21.30 uur de melding binnen van een man en een vrouw die ruzie hadden op de Veldpoortstraat. Vervolgens zouden de twee naar de Markt gegaan zijn. Door verschillende mensen werd vervolgens naar de Maleboorduurstraat gewezen. Daar werd het tweetal aangetroffen, waarop de man echter direct het hazepad koos. Hierop volgde een achtervolging, waarbij de agenten uitkwamen bij een huis. Toen bleek dat de man zijn ouderlijk huis binnen was gegaan. Vanaf het dak dreigde hij naar naar beneden te springen. Aangezien op dat moment geen aangifte tegen de man was gedaan voor een strafbaar feit, kozen de agenten er voor om de situatie zo te laten om escalatie te voorkomen. De identiteit van de man was inmiddels bekend om hem eventueel later alsnog aan te houden.

Dronken bestuurder

RHENEN Door surveillerende agenten is zondag rond 01.45 uur bij Remmerden een 50-jarige automobilist aangehouden. De man trok de aandacht vanwege het feit dat hij met hoge snelheid voorbij reed. Toen de agenten hem in zijn auto hadden achterhaald, roken zij een alcohollucht. Uit de daarop volgende ademanalyse kwam 625 ug/l naar voren. Dat leverde een invordering van zijn rijbewijs op en een rijverbod van 7 uur.

Verdachte van aanrijding rijdt weg

VEENENDAAL Op de J.G. Sandbrinkstraat vond zondag rond 02.50 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een voetganger. Enkele minuten daarvoor werd de aandacht van surveillerende agenten al getrokken door de manier waarop de bromfietser, met een opzittende, zich over straat begaf. Dit gebeurde met flinke snelheid en werd niet alleen door de agenten opgemerkt. Ook een voetganger zei hier iets van. Dit zinde de bestuurder blijkbaar niet. Net uit het zicht van de agenten, keerde hij volgens getuigen de bromfiets om en reed opzettelijk de voetganger aan. Deze bleef enkele minuten bewusteloos op de grond liggen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, reed de bromfietser weg. De opzittende van de bromfiets, die afgestapt was, zette het op een lopen. Deze jongen, een 18-jarige Veenendaler, werd na een achtervolging op de Tuinstraat gepakt en aangehouden.

Het slachtoffer van de aanrijding is met verwondingen aan zijn gezicht naar het ziekenhuis vervoerd. De 18-jarige Veenendaler verklaarde tegenover de politie dat hij de bestuurder alleen van zijn voornaam kent. Hij werd naar het arrestantencomplex in Houten vervoerd om nog verder na te denken over de identiteit van de bestuurder.

Onderzoek naar brand

VEENENDAAL Bij de politie kwam zaterdag rond 04.25 uur de melding binnen van een brand aan de Hovystraat. Daar bleek dat een sportschool vlam had gevat. Enkele minuten later arriveerde de brandweer. Tijdens de bluswerkzaamheden bleek dat de rookontwikkeling dermate hevig was, dat besloten werd tot het wekken van enkele bewoners aan de Savornin Lohmanstraat om de ramen en deuren dicht te houden.

Door medewerkers van de Forensische Opsporing van de Politie Utrecht wordt momenteel onderzoek gedaan om te kijken of mogelijk sprake is van brandstichting.