Persberichten Lekstroom, 12.40 uur

Utrecht, 29-06-2008

Verwarde vrouw van dak gered

NIEUWEGEIN De politie heeft zaterdag 27 juni omstreeks 17.45 uur een verwarde vrouw aangehouden, omdat zij gedreigd had van het dak van haar woning aan de Appelvink te springen. Een buurtbewoner wees de toegesnelde agenten naar de vrouw. Een agent klom op het dak en probeerde de vrouw tot bedaren te brengen. Toen een ambulance kwam aangereden, lukte het de agent om de vrouw te overmeesteren. De vrouw is met een hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald en ingesloten op het politiebureau. Hier is hulp voor haar ingeschakeld.

Openlijk geweld

HOUTEN De politie heeft zaterdag 28 juni twee mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er was gevochten voor een horecagelegenheid aan de Papiermolen. Agenten gingen ter plaatse en hoorden het verhaal aan. Er waren wat schermutselingen geweest en daarbij waren klappen uitgedeeld. Een 22-jarige man uit Zeist en een vrouw (gegevens onbekend) hadden klappen gehad van twee mannen. Agenten zochten in de omgeving naar de mannen die op dat moment al weg waren. Bij een tunneltje aan de Kruisboog stonden twee 20-jarige mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Ze zijn aangehouden en in gesloten voor verhoor.

Gewond bij aanrijding

NIEUWEGEIN - Op de 's Gravenhoutseweg ter hoogte van de Zwolseveste is vrijdag 27 juni een 26-jarige man uit Houten gewond geraakt bij een aanrijding.

Op de Plettenburgerbaan werd de 26-jarige automobilist ingehaald door een 38-jarige automobilist uit Utrecht. Ter hoogte van verkeerslichten stonden beide automobilisten naast elkaar. Bij groen trok de 26-jarige man op en hij raakte de rechter van de auto van de Utrechter. Hij reed door en de Utrechter wilde hem tot stoppen manen. Hij ging voor de Houtenaar rijden en remde hard om de Houtenaar tot stilstand te brengen. Die moest echter zo hard remmen dat hij de macht over het stuur verloor en in de berm tegen een paal terecht kwam. Met hulp van de brandweer is de man uit de auto bevrijd. Per ambulance is hij met rug- en nekletsel naar het St. Antoniusziekenhuis overgebracht. Een traumahelikopter werd nog ingezet, maar bleek niet nodig.

Insluiper aangehouden

HOUTEN Donderdag 26 juni heeft de politie een insluiper aangehouden. Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie de melding dat een insluiper zijn slag had geslagen bij een bedrijf aan Het Spoor. Daar zou een jongen een laptop hebben gestolen. De politie stelde direct een onderzoek in. In het bedrijvenpand meldden zich diverse getuigen die delen van de diefstal gezien hadden. Ook meldde zich een getuige die gezien had dat een jongen na de insluiping op een scooter was gestapt en weg was gereden. De getuige had het kenteken van de scooter genoteerd. Met dit kenteken kwam de politie uit bij een 17-jarige jongen uit Utrecht. Nog op zoek naar de jongen, zagen agenten hem toevallig rijden op De Lobbendijk. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en is aangehouden. Hij is tevens in verzekering gesteld.

Melding van vechtpartij

HOUTEN Bij de politie kwam zaterdag 28 juni rond 03.00 uur de melding binnen van een vechtpartij aan het Plein. Toen agenten aankwamen, waren de meeste betrokkenen al weggelopen. Twee mannen (24 en 26 jaar uit Schalkwijk) en een 27-jarige vrouw uit Houten werden door de agenten aangesproken vanwege verwondingen in hun gezicht. Uit hun verhaal kwam naar voren dat zij door een groep waren aangevallen en dat er geslagen en geschopt was. Geen van de drie vond het nodig om op dat moment aangifte van openlijk geweld te doen.