Ingezonden persbericht


Onthulling Andreasbeeld bij Petrus en Pauluskerk te Maassluis

Rotterdam, 24 juni 2008 - Zondag 29 juni a.s. wordt het twee meter hoge bronzen 'vissersbeeld onthuld bij de kerk van de Andreas, Petrus en Paulus Parochie aan het Andreasplein 1 te Maassluis. Het beeld werd 2 juni jl. al geplaatst en heeft sinds die tijd verscholen onder een doek in afwachting van de feestelijk onthulling. De Maassluise kunstenaar Dick Tulp heeft het vissersbeeld vervaardigd in opdracht van de parochie. Het beeld belichaamt zowel de verbondenheid met Maassluis als oude vissersplaats als met de apostel Andreas, die ook visser was.

Zondag 29 juni wordt het feest van de patroonheiligen Petrus en Paulus gevierd tijdens de Eucharistieviering, die om 10.00 uur begint. Aansluitend aan de viering vindt de feestelijke onthulling plaats.

Zowel de realisatie en aankleding van het plein voor de kerk als het vissersbeeld is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds Schiedam, Vlaardingen en omstreken.

De kerk waarbij het beeld wordt geplaatst, is inmiddels bekend als 'Sydney aan de Maas , vanwege de gelijkenis met het operagebouw in Sydney, Australië.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /