Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 29 juni

TILBURG, 29 juni 2008

Politie heeft rustige horecadienst achter de rug

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond en -nacht een gezellige horecadienst gedraaid. Er was veel publiek op de been, maar nergens leverde dat echt grote problemen op.

Er werden vijf aanhoudingen verricht. Zo werd een 40-jarige Tilburger aangehouden, nadat hij een 17-jarige Tilburgse onzedelijk had betast. In een disco aan de Heuvelring werd een 27-jarige Tsjech gearresteerd met enkele tientallen vermoedelijk XTC-pillen in zijn bezit.

Een 37-jarige Tilburger reed dronken (785 ug/l) op zijn bromfiets en mocht zijn rijbewijs inleveren. Een 18-jarige Dongenaar kreeg een bekeuring voor wildplassen, maar ging door het lint en probeerde met een kopstoot een agente uit te schakelen. Na zijn aanhouding werd bij hem een bolletje hash en cocaine gevonden. Ten slotte werd een 22-jarige Ier aangehouden; hij plaste midden op straat tegen een verkeerspaal, had geen ID bij zich en werd lastig.

Er werden ook nog zeven bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen (6x) en geen verlichting op de bromfiets.

Tilburger steelt kleding van werkgever

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond kort voor 19.30 uur een 22-jarige Tilburger aangehouden wegens verduistering (diefstal in dienstbetrekking). Agenten hadden een melding gekregen van een getuige die op de Spoorlaan zag dat een man over een hek klom en even later met een aantal zakken terugkwam. Hij liep vervolgens weg in de richting van de Koestraat. Daar konden agenten de man achterhalen. De Tilburger verklaarde dat hij vrijdag diverse kledingstukken had meegenomen van zijn werkgever, een kledingzaak aan het Pieter Vreedeplein, en op de Spoorlaan had verstopt. Zaterdagavond wilde hij de kleding weer oppikken. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. Zijn werkgever doet aangifte, de kleding is weer terug gegeven..

Verdachte beroving keurig afgeleverd op politiebureau

TILBURG: Een 17-jarige jongen uit Tilburg is zaterdagavond kort voor 24.00 uur aangehouden op verdenking van een poging tot beroving. De jongen zou eerder op de avond, zo rond 19.30 uur, geprobeerd hebben op de Kasteeldreef een scooter te roven van een jonge Tilburger (leeftijd onbekend). Dat lukte niet, maar de berover nam wel een GSM mee van het slachtoffer. Deze ging naar huis en samen met zijn vader en nog enkele mannen gingen ze vervolgens op zoek naar de verdachte. In de Pastoriestraat zagen de verdachte op de fiets rijden en sprongen hem in de nek. In een auto werd de 17-jarige verdachte keurig naar het bureau aan de Ringbaan-Zuid gebracht. In eerste instantie kreeg de politie een melding dat een jongen tege zijn wil in een auto was geduwd, maar dat bleek dus een misverstand. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburger gepepperd bij conflict in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft zaterdagavond een 49-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde rond 23.30 uur. Op de Monseigeneur Poelstraat was een conflict ontstaan dat dreigde te escaleren. Dit naar aanleiding van een stevige geluidsoverlast bij een feestje. De buren hadden daar last van en belde de politie. De Tilburger, die op het feestje was, bemoeide zich er mee en probeerde agenten aan te vallen. Na diverse waarschuwingen hadden ze er genoeg van en wilden de man, die zichtbaar dronken was, aanhouden. Daarvoor was het noodzakelijk de pepperspray te gebruiken, zodat het verzet werd gebroken. De verdachte liep terug een woning in, maar kwam even later naar buiten en werd overgebracht naar het bureau. Hij is verhoor met een bekeuring heengezonden.

Tilburgers aangehouden na vechtpartij in café

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 02.00 uur twee Tilburgers (39 en 43 jaar) aangehouden. De mannen vlogen elkaar in de haren in een café aan de Bredaseweg. De vechtpartij verplaatste zich ook naar buiten. Daarbij waren nog diverse mensen betrokken. De aanleiding daarvoor is niet bekend. De twee mannen zijn na verhoor met een bekeuring naar huis gestuurd. De politie zette diverse eenheden om de situatie oder controle te bregen; ook een hondengeleider met zijn diensthond was ter plaatse.

Dronken Goirlenaar (22) rijdt tegen boom

GOIRLE: Een 22-jarige automobilist uit Goirle is zondagmorgen rond 04.00 uur aangehouden op de Kempenlaan. Hij was onder invloed van alcohol op de kruising met het Bankven tegen een boom gereden; hij liep daarbij een hoofdwond op. De man moest voor behandeling mee naar het ziekenhuis. Daar kon direct een bloedproef afgenomen worden om te bepalen in welke mate hij onder invloed was. De man zelf gaf aan 30 tot 35 glazen bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen. De auto, die zwaar beschadigd was, is getakeld.

Ex-vriend bedreigt Tilburgse

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen kort voor 10.00 uur een 43-jarige inwoner van Weelde (België) aangehouden op de Berglandweg. Hij had zijn ex-vriendin bedreigd in haar woning in de wijk Groenewoud. Tevens vernielde hij een buitendeur. De man is ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld.

Tilburgse slachtoffer van tasjesroof

TILBURG: Een onbekende man heeft zondagmiddag rond 14.00 uur op het Kamerlingh Onnesplein geprobeerd de tas te stelen van een wandelende 58-jarige Tilburgse. Hij fietste de vrouw en een vriendin van haar achterop en trok de tas van haar schouder. Het slachtoffer, maar ook de berover viel. Hij ging er snel op zijn fiets vandoor, zonder de tas. De Tilburgse hield enkele schaafwonden en blauwe plekken over aan de val. De politie heeft een SMS-Alert uitgedaan met daarin het signalement van de verdachte. Het gaat om een negroide man van 1.70 meter lang, gekleed in een zwarte bodywarmer en capuchon. Verder had hij zwarte vlechten met daarin kleurkralen. Hij reed op een grijze damesfiets. Getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul