Ingezonden persbericht


Persbericht

Filmhuis Cavia geniet nog eenmaal van de sigaret

Op maandag 30 juni, de avond voor het rookverbod in de horeca ingaat, houdt Filmhuis Cavia een afscheidsfeestje voor de sigaret. Met onder meer: oude filmreclames, een inleiding over roken in de film, een passende hoofdfilm en rokerige muziek plus beroemde rookscenes in de foyer. Voor deze ene keer mag er gerookt worden in de zaal!

Klassiekers

Bezoekers van dit verre van commerciële filmhuis zijn het niet gewend, maar bij wijze van uitzondering vertonen we dit keer net als andere bioscopen reclame voorafgaande aan de hoofdfilm. Maar dan wel bijzondere commercials, klassiekers onder de sigarettenreclames (uit het archief van Pulp-o-rama). Daarna een korte inleiding over hoe de filmhelden van weleer steevast een sigaret in de mondhoek hadden hangen. Vervolgens kunnen de bezoekers door hun eigen rook heen genieten van een klassieker waarin nog ouderwets lekker wordt gepaft (de filmtitel is een verrrassing). Na afloop van de film zal de sigaret nog verder worden gevierd in de foyer, met passende muziek, beroemde filmfragmenten en nog meer. Rokende filmliefhebbers, kom allemaal! En wie niet rookt: ach, steek er voor deze ene keer eentje op...
Volg de website (www.filmhuiscavia.nl) voor meer informatie. Aanvang: 20.30 uur.

Filmhuis Cavia is gevestigd aan de Van Hallstraat 52/1 (poort onderdoor, rechterdeur, trap op!) in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam en vertoont al 25 jaar lang de betere film.


Noot voor redacties: