Productschap Diervoeder



Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 30 juni 2008

Evaluatie ladingsindeling kunstmeststoffen

Bestemd voor: GMP+ gecertificeerde diervoeder- en transportbedrijven

In 2007 is de ladingsindeling van kunstmeststoffen gewijzigd. Een aantal kunstmeststoffen was ingedeeld in ladingcategorie LR4; indien deze producten niet specifiek benoemd waren in ladingscategorie LR 4 vielen ze in ladingscategorie LR3.

Sinds maart 2007 worden alle kunstmeststoffen (in bulk vervoerd) ingedeeld in Ladingscategorie LR4 onder de voorwaarde dat de transporteur na iedere rit kunstmest een schriftelijke reinigingsverklaring geeft aan de opdrachtgever van het eerstvolgende diervoedertransport. Uiteraard geldt ook hier de algemene voorwaarde dat indien na droge reiniging nog ladingsrestanten in het transportmiddel aanwezig zijn, altijd nog nat gereinigd moet worden.

Het College van Deskundigen Diervoedersector, afdeling transport heeft geadviseerd om na 1 jaar de ladingsindeling van kunstmeststoffen in LR4 te evalueren. Hiertoe is afgesproken om bij de diervoeder- en transportondernemingen te inventariseren of zij in het voorgaande jaar ervaringen hebben gehad met contaminatie van diervoeder met kunstmest, veroorzaakt door transport. Daarom willen wij u vragen bijgevoegd enquêteformulier in te vullen en aan ons te retourneren.

De resultaten van deze evaluatie zijn van groot belang om de huidige ladingsindeling van kunstmeststoffen te blijven hanteren.