Katwijk Jongetje fietst plots de straat op

Een 5 jarige jongetje uit Katwijk is op zaterdag 28 juni, rond 11.10 uur, gewond geraakt nadat hij een aanrijding had met een auto. De automobilist, een 36 jarige Katwijker, reed over de Koninginneweg, komende uit de richting van het Andreasplein. Hij zag het jongetje dat plots met zijn fiets van de stoep de straat opreed te laat om een aanrijding te voorkomen. Het jongetje raakte met zijn fiets onder de auto en is met onbekende verwondingen naar het LUMC overgebracht.

Rectificatie: Vinkenweg moet Noordwijkerweg zijn

Rijnsburg

Hoofdwond na val

Op zaterdag 28 juni, rond 18.10 uur, is een 52 jarige Katwijkse met haar scooter gevallen op de Vinkenweg = Noordwijkerweg. Zij reed in de richting van Noordwijk over het fietspad, toen zij de controle over het stuur verloor omdat zij met haar scooter over losliggende tegels reed. Hierdoor kwam zij ten val en raakte zij gewond aan haar hoofd. Per ambulance is ze vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Oegstgeest

114 km/u door de bebouwde kom

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole een 21 jarige man uit Katwijk aangehouden omdat hij door de bebouwde kom, waar 50 km/u is toegestaan, 114 km/u reed. Agenten hielden, met een laser, in Oegstgeest een snelheidscontrole op de Rijnzichtweg. De Katwijker werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingenomen. Daarnaast zal hij zich aan justitie moeten verantwoorden.

Alphen aan den Rijn

Ongeval op de N11 Een 18 jarige Leidenaar reed op zaterdag 28 juni, rond 07.45 uur, in zijn auto over de N11 ter hoogte van Alphen aan den Rijn, in de richting van de Goudse Schouw. De bestuurder had zijn auto niet volledig onder controle en is in aanraking gekomen met de vangrail aan de rechterzijde van de N11 om uiteindelijk midden op de rijbaan tot stilstand te komen. Hij en zijn bijrijder, een 18 jarige plaatsgenoot, raakten gewond en zijn beiden naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Gouda

Aanhouding na huiselijk geweld De politie heeft zaterdag 28 juni een 37 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 35 jarige ex-vriendin. De verdachte sloeg rond 15.20 uur een ruit van de woning van zijn ex-vriendin in om binnen te komen en mishandelde haar. De verdachte werd in het ziekenhuis aangehouden waar hij werd behandeld aan een arm.

Gouda

Politiepost Gouda officieel geopend

Maandagmiddag werd de politiepost door de burgemeester van Gouda, de heer W.M. Cornelis, met een speciale sleutel officieel geopend. De burgemeester benadrukte dat hij hoopt dat de politiepost zal gaan bijdragen aan een betere bereikbaarheid en dienstverlening van de politie: "Het is een langgekoesterde wens van de bevolking en van de gemeente om in de binnenstad met een post aanwezig te zijn", zo gaf de burgemeester in zijn speech aan.

Districtchef Pattijn richtte zich op het belang van de veiligheid op straat en hoe belangrijk burgertevredenheid in dit opzicht is. De districtschef: "Door als politie plaats te nemen in het pand van de VVV is de drempel voor bezoekers van de binnenstad om de politiepost binnen te komen verlaagd. Het was dan ook niet eenvoudig om een geschikte, laagdrempelige locatie te vinden en we zijn dan ook blij dat we in het pand van de VVV welkom zijn", aldus Joep Pattijn.

De openingstijden van de politiepost zijn als volgt:

Maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Donderdag van 11.00 uur tot 21.00 uur

Zaterdag van 11.00 uur 17.00 uur

Koopzondagen van 11.00 uur tot 17.00 uur.

De politiepost is gevestigd in het VVV gebouw aan de Markt 27

Waddinxveen

Gestolen chopper teruggevonden, getuigen gezocht De politie is op zoek naar getuigen die personen hebben zien lopen met een chopper. Zaterdag 28 juni werd rond 14.00 uur ontdekt dat de deur van een kelderbox van een woning aan de Nic. Beetslaan was vernield. Uit de kelderbox werd vervolgens een zelfgemaakte lage chopper gestolen. Deze werd rond 14.30 uur teruggevonden bij de begraafplaats aan de Alberdinck Thijmlaan. De politie verzoekt getuigen zich te melden die tussen 10.00 en 14.00 uur iemand of meerdere personen hebben gezien met de chopper. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

Waddinxveen

Inbraak in bedrijf In de avond van vrijdag 27 op zaterdag 28 juni is ingebroken in een bedrijf aan de Distributieweg. Zaterdag 28 juni ging rond 02.20 uur het alarm af. Bij het bedrijf was een ruit ingegooid waarna men het pand wist te betreden. Vervolgens werd er een kluis met een geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.